woensdag, maart 18, 2009

Heksenpresident krankzinnig geworden

Stel je tante gaat dood en je bent president van Gambia, dan is het zeker dat dit veroorzaakt is door hekserij.

Tenminste dat is wat president Yahya Jammeh denkt. Naar eigen zeggen beschikt hij zelf ook over magische krachten, kennelijk niet genoeg om zijn tante te redden.
Wel gelooft hij in de toekomst zo krachtig te worden dat hij alle homoseksuelen in Gambia zal doden. Verder kan Yahya ook andere wonderen, zoals aids genezen en astma laten verdwijnen. Alhoewel hem dat eerste vreemd genoeg alleen "lukt" op donderdagen. Als geneesmiddelen maakt hij voornamelijk gebruik van een vieze, groene drab en een slijmerig geel zalfje.

Het is dan ook niet vreemd dat alle heksendokters het op de Gambiaanse president gemunt zouden hebben, en als eerste daad zijn tante hebben vermoord. Dit was voor Yayya reden om honderden heksendokters op te laten pakken en naar geheime detentiecentra te brengen.
In de detentiecentra moeten ze hallucinerende drankjes drinken. Velen hebben er nierproblemen aan over gehouden en twee mensen zijn er aan bezweken.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty roept de regering op onmiddellijk actie te ondernemen en de schuldigen van de heksenjacht aan te pakken. Inmiddels zijn honderden inwoners van Gambia naar buurland Senegal gevlucht.

Geen opmerkingen: