maandag, mei 17, 2010

Hindoe piesters gevraagd

Gisteren was volgens de hindoe kalender de meest gunstige dag van het jaar, dit heet Akshaya Tritiya dag. Dat klinkt somber, want dat betekent dat het vanaf nu alleen maar minder kan worden.

Aangezien ze in India geen stap zetten voordat ze eerst een horoscoop hebben laten trekken, om uit te laten rekenen of het wel een gunstig moment is om de stap te zetten, was het dan ook een ware rush op bruiloften die dag. Alleen al in Mumbai en Delhi waren dat er zo'n 50.000. Het lijkt alsof dan ook alles wat los en vast zit getrouwd is, maar niets is minder waar. Diverse aanstaande echtparen moesten worden teleurgesteld door een tekort aan priesters, cateraars en trouwzalen.

Astroloog Premila Devi bevestigt dat Akshaya Tritiya een zeer gunstige dag is en zelfs eeuwig geluk brengt. Dit alles geldt niet alleen voor het huwelijk, maar ook bijvoorbeeld voor zakelijke ondernemingen en verhuizingen. In ieder geval is dit zeker het geval geweest voor alle cateraars, trouwbemiddelaars en huwelijkszaal-uitbaters.
Wij besloten afgelopen zondag eens een dagje rustig aan te doen, thuis te blijven en te luieren, voor het eeuwige geluk zullen we dus maar zeggen.

Bron
BBC

Labels: hindoeisme, bruiloft, hindoe, India, horoscoop, Akshaya Tritiya, hindoe priester

Geen opmerkingen: