donderdag, mei 27, 2010

Haredim worden webdesigner (werkloos)

De Haredim (stroming binnen orthodox jodendom), worden in Israël door veel mensen verguisd doordat ze nauwelijks werken (en niet in militaire dienst gaan) en wel veelvuldig gebruik maken van sociale voorzieningen. Al denken zij daar zelf anders over, ze bidden en lernen immers de hele dag, dat is toch een soort werken maar dan voor God, toch moest er iets gebeuren.

En zo stond Rabbi Yisrael Meir Lau afgelopen maandag in Tel Aviv voor de deur van een heus opleidingscentrum voor orthodoxe joden, hier leren ze voor het beroep van webdesigner. Lau schroefde de mezuzah aan de deurpost en zuchtte eens diep. het is immers een erg vreemde keuze, ten eerste wijzen de Haredim keer op keer op de gevaren van internet, daarnaast zijn er over de hele wereld en met name in Israël, al veel te veel webdesigners.
Het is dus eigenlijk best slim gekozen, de Haredim doen hun best een opleiding te doen om aan werk te komen, en ze hoeven zich geen zorgen te maken, dat gebeurt toch niet. Waar heb ik dat toch meer gehoord?

Bron
Haaretz

Labels: Haredim, orthodoxe joden, Tel Aviv, dienstplicht, werkloos, webdesign, Israel, Rabbi Lau

Geen opmerkingen: