vrijdag, mei 21, 2010

Inwoner Almere herplaatst

Vanaf 25 mei zal Almere een inwoner armer zijn. Op die dag verruilt chimpansee Guidage haar onderkomen bij Stichting AAP voor een nieuw huis in Zoo Saarbrücken in Duitsland.

De Zoo Saarbrücken heeft zo'n 1000 dieren, waaronder ook een groepje soortgenoten van Guidace. In dit groepje bleek nog een plaatsje voor de Almeerse te zijn. Een van de chimpanseevrouwtjes in Saarbrücken staat bekend om haar liefdevolle, open karakter. Zij zal als eerste aan Guidage voorgesteld worden en aan haar vervolgens de taak om Guidage ook bij haar groepsgenoten te introduceren. Ze heeft dat eerder succesvol gedaan, Guidage zal bij haar in goede handen zal zijn.

Begin 2009 werd Guidage door Stichting AAP opgehaald uit Portugal. De chimpansee zat vrijwel haar hele leven (18 jaar) in een kleine kooi in een garagewerkplaats vlak bij Lissabon. De eigenaar was bijzonder meewerkend. Hij realiseerde zich dat een chimpansee een sociaal dier is dat ongelukkig is wanneer het in eenzaamheid gehouden wordt. Hij droeg het dier over aan Stichting AAP.

Bron
ANP
Stichting Aap

Labels: Almere, Stichting AAP, chimpansee, dierentuin, Guidage, inwoners

Geen opmerkingen: