maandag, november 08, 2010

Joie de Vivre in Limburg

Vandaag zijn wij 11 jaar samen en dat moest afgelopen weekend gevierd worden, daarom trokken wij naar De WinselerHof in Landgraaf voor een gastronomisch weekend.

Zoals altijd waanden wij ons in Limburg in een ver buitenland. Echter hoe dichter bij het hotel, hoe minder het landschap werd.
Hoewel we er volgens de MIO toch bijna waren, reden we inmiddels op een industrieterrein. Des te verrassender was het dat we een paar minuten later een prachtig bos op heuvelachtig terrein binnenreden, het leek alsof we in de Ardennen waren beland. Het hotel zelf is gevestigd in een prachtige carréhoeve. Heel authentiek, maar zeer comfortabel gerestaureerd en heringericht.

Bij het inchecken wachtte ons gelijk al een verrassing; we kregen een upgrade naar een grotere kamer. Wij kregen de Botticelli kamer, vernoemd naar de Italiaanse schilder Sandro Botticelli. De kamers liggen rond een karakteristieke binnenhof en zijn van alle luxe voorzien. De onze was bijzonder groot met een prachtig gewelvenplafond met houten balken. Ook het bed was groot, voor extra lange mensen (net wat wij nodig hebben). Het ontbrak aan niets. Naast leuke extraatjes als heerlijke badjassen met slippers was er zelfs nog voor ieder een stel kaplaarzen en paraplu beschikbaar, deze laatste attributen hadden wij gezien het mooie weer gelukkig niet nodig.

Na de inspectie van onze kamer en een kleine wandeling over het prachtige terrein was het tijd voor een drankje. Wij zagen zo snel geen bar en besloten dan maar wat te gaan drinken in Luigi's Trattoria. Een leuk restaurantje in de gewelvenkelder met een gezellige Vinoteca. Al hadden we veel auto's zien staan op de parkeerplaats, waren wij toch de enige gasten. Voor ons geen probleem, des te gezelliger. De vriendelijke bediening bracht ons een wijntje en zo zaten wij lekker te genieten. Vreemd genoeg werden buiten onze tafel alle tafels reeds gedekt voor het avondeten.

Pas veel later kwamen wij erachter dat alle andere gasten in de lounge met bar hadden gezeten en wij in het restaurantje vreselijk in de weg hadden gezeten. Het personeel was echter te vriendelijk geweest, ze hadden ons niet op de bar gewezen en zelfs geen toespeling gemaakt dat de Trattoria eigenlijk nog gesloten was geweest.

De WinselerHof is een van de oudste boerderijen in omgeving van Landgraaf. Rond 1155 wordt er al geschreven over de hoeve Winzeler. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Duitse woord “Winzer”, wijnbouwer. Door de eeuwen heen heeft de hoeve diverse eigenaren en pachters gehad. De eerst vermelde eigenaar was Graaf van Saffenburg en een van de laatste eigenaren was de familie Keybets. Na 1920 is er weinig meer veranderd aan de hoeve. Nadat Camille Oostwegel de WinselerHof heeft overgenomen van de Gemeente Kerkrade is hij in 1985 gestart met de restauratie en herinrichting van de hoeve tot een hotel en restaurant.

Wordt vervolgd.

Labels: Winselerhof, Landgraaf, carreboerderij, Camille Oostwegel, Luigi's Trattoria, gewelvenkelder, lounge, vinoteca

Geen opmerkingen: