dinsdag, november 09, 2010

Kachelkok verdient een ster

Zoals zo vaak gebeurt staan de beste stuurlui aan wal, het hardste te schreeuwen. De echte goede koks hoor je niet, die houden zich bezig met koken in plaats van met media-aandacht. Dat geldt zeker voor Jurgen Koppen, de chefkok van Winselerhof.

Een echte "kachelkok" noemt de chef van Pirandello, het restaurant van Winselerhof zich. En wat er van die kachel komt is fenomenaal, dat hebben wij afgelopen zaterdag zelf mogen ervaren. Het ene gerecht was nog lekkerder dan het andere en ook het oog kwam niets te kort. Vooral de zeer gewaagde smaakcombinaties waren geweldig. Koppen heeft uitgesproken culinaire ideeën en brengt innovatieve gerechten met een eigen draai. Wat ons betreft verdient Jurgen Koppen een ster.

Naast de geweldige smaken zijn alle producten van de Camille Oostwegel restaurants ook nog eens biologisch verantwoord. Er wordt alleen met verse streekproducten gekookt van het seizoen. Zo komen de grotchampignons van Leo Vos, de varkens van abdij Lilbosch, de lammetjes van Culinaire slagerij Lebouille en ook alle groente en fruit komt van biologische kwekerijen in de buurt. Kijk, slachten blijft misschien zielig, maar alle dieren die geserveerd worden hebben in ieder geval een gelukkig leven gehad.

Wij hebben al vaak in sterrenrestaurants gegeten en wij hebben vaak mogen ervaren dat alleen de rekening van hoog niveau was. Daarnaast hebben wij ons vaak geërgerd aan het bekakte personeel en dito klanten die bij zulke gelegenheden schijnen te horen. Gelukkig kan het ook anders hebben we nu gezien. Bij restaurant Pirandello is de kwaliteit uitmuntend en het personeel gewoon en vriendelijk, net als de meeste andere gasten. Enig minpuntje was, kijk ervoor uit, dat je welkom geheten wordt met een klein glaasje Prosecco, deze staat de andere dag wel op de rekening voor maar liefst 19 Euro.

Labels: Winselerhof, Jurgen Koppen, restaurant Pirandello, Michelinster, Lebouille, lam, varken, biologisch, chefkok

Geen opmerkingen: