woensdag, november 17, 2010

Nij Beets in Thaise tempel

Er zijn meer dan 348 foetussen aangetroffen in tempel Wat Phai Ngern Chotikaram in de wijk Bang Kholaem in Bangkok.

De verstopte stoffelijke resten gewikkeld in kleurige plastic zakken en kranten werden door een medewerker van de tempel gevonden. De begrafenisondernemer van de tempel is voor verhoor meegenomen. Hij heeft toegegeven door vijf abortusklinieken te zijn ingehuurd om de lijkjes uit de weg te ruimen. een officier van politie zegt echter dat dat niet kan omdat er volgens hem geen abortusklinieken zijn de in de regio, tja hoe is die in hemelsnaam bij de politie gekomen.

Boeddhistische tempels in Thailand voeren niet alleen ceremonies voor crematies uit, maar slaan ook lichamen op in speciale koelruimtes. Helaas voor Sietske H. zijn er in Nij Beets geen boeddhistische tempels. Er zijn speciale begrafenisondernemers in dienst die voor de lijkenhandel zorgen. De monniken houden zich hier niet mee bezig, zij voeren slechts wat rituelen uit.

Abortus is illegaal in Thailand, tenzij een bevalling de gezondheid van de moeder in gevaar zou brengen of de zwangerschap een gevolg van een verkrachting is.

Bronnen
Bangkok Post
News 24
The Nation

Labels: Thailand, Bangkok, foetussen, abortus, tempel, boeddhisme, monniken, begrafenisondernemer

Geen opmerkingen: