woensdag, november 17, 2010

Trendsetters kiezen bewuste, gezonde voeding en eighties muziek

Tegenwoordig eten wij behoorlijk gezond, wat niet in de laatste plaats te danken is aan de onvermoede kooktalenten van Michael. Nu blijkt dat wij hiermee echte trendsetters zijn. Volgens trendwatcher Adjiedj Bakas zullen consumenten in 2011 steeds vaker voor bewust en gezond eten kiezen.

Een gezonde levensstijl gaat ons voedingspatroon meer en meer beïnvloeden. Studenten en andere jongeren laten de afhaalpizza en magnetronmaaltijd staan en gaan zelf de keuken weer in. Er komt een grotere vraag naar natuurlijke producten en streekgerechten en crashdiëten raakt uit de gratie, voorspelt Bakas. Verder ziet de trendwatcher dat meer scholen jonge kinderen gaan voorlichten over een verantwoord voedingspatroon. Ook de keukens in bejaardenhuizen en ziekenhuizen gaan eindelijk hun gasten beter eten voorschotelen, net als pretparken, cafetaria’s en tankstations.

Fabrikanten zullen ook (moeten) meewerken aan deze voedingsomslag. Zo verwerken zij minder E-nummers in hun producten en zullen biologische groenten en fruit betaalbaarder worden.
Voor de eeuwig vermoeiden onder ons komen er speciale biologische pepdrankjes op de markt, eco-versies van RedBull.

Tot slot heeft Bakas ook nog specifiek goed nieuws voor onze generatie;
de mode en muziek uit de eighties ziet de trendwatcher eveneens terugkeren. Van die mode ben ik persoonlijk niet zo gecharmeerd, maar van de muziek des te meer.

Bron
Distrifood

Labels: eighties, voeding, gezond, bewust, ecologisch, trendwatcher,
Adjiedj Bakas, eten, koken, studenten

Geen opmerkingen: