
Een gezonde levensstijl gaat ons voedingspatroon meer en meer beïnvloeden. Studenten en andere jongeren laten de afhaalpizza en magnetronmaaltijd staan en gaan zelf de keuken weer in. Er komt een grotere vraag naar natuurlijke producten en streekgerechten en crashdiëten raakt uit de gratie, voorspelt Bakas. Verder ziet de trendwatcher dat meer scholen jonge kinderen gaan voorlichten over een verantwoord voedingspatroon. Ook de keukens in bejaardenhuizen en ziekenhuizen gaan eindelijk hun gasten beter eten voorschotelen, net als pretparken, cafetaria’s en tankstations.
Fabrikanten zullen ook (moeten) meewerken aan deze voedingsomslag. Zo verwerken zij minder E-nummers in hun producten en zullen biologische groenten en fruit betaalbaarder worden. Voor de eeuwig vermoeiden onder ons komen er speciale biologische pepdrankjes op de markt, eco-versies van RedBull.

Bron
Distrifood
Labels: eighties, voeding, gezond, bewust, ecologisch, trendwatcher, Adjiedj Bakas, eten, koken, studenten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten