woensdag, november 03, 2010

Pinproblemen in Almere

Zoals bekend is skimming big business in Almere. Op zich is dat vreemd, daar het bijna onmogelijk is om nog te pinnen bij een geldautomaat in Almere.

Er zijn weliswaar 48 pinautomaten voor het opnemen van geld in heel Almere, maar deze zijn grotendeels geconcentreerd in de centra van Almere Buiten, -Stad en Almere Haven.
Als je bijvoorbeeld in Parkwijk of Tussen de Vaarten woont moet je vaak minimaal 10 kilometer rijden om te kunnen pinnen. In Tussen de Vaarten bevindt zich geen enkele pinautomaat. In Parkwijk is er op het moment 1 gesloten vanwege een verbouwing van de Bruna, de andere aan de achterkant naast de Chinees is altijd buiten werking. Stel dat je geen auto hebt dan moet je al minimaal een half uur heen en een half uur terug met de bus alleen om wat geld te kunnen pinnen. Voorheen kon je bij supermarkten nog wel eens wat meer pinnen dan het te betalen bedrag, zodat je in ieder geval nog wat contant geld had. Tegenwoordig zijn die ook steeds minder genegen dat te doen, want "klein bedrag, pinnen mag", dus hebben ook niet veel contant geld meer.

Al met al is het pinnen een grote ergernis geworden en heeft praktisch niemand nog contant geld op zak. Op zich geen drama, maar soms toch onhandig. Vorige week moest ik iemand 5 euro betalen, ging naar Parkwijk, alwaar de automaat dus weer eens buiten werking was. Toen maar 12 kilometer gereden naar Kruidenwijk, ook stuk. Uit wanhoop dan maar weer 15 kilometer naar Almere Buiten gereden en vreemd genoeg zijn er daar meer dan genoeg automaten.
Het probleem in Almere is dus voornamelijk de spreiding van geldautomaten, iets waar dus weer eens niet goed over nagedacht is.
Nou ja, vanaf 7 december is het geld toch niets meer waard, dus is dat probleem gelijk ook weer opgelost.

Labels: geldautomaten, Almere, pinautomaten, 7 december, geld, contant geld, skimming

Geen opmerkingen: