donderdag, januari 05, 2006

Meer dierenliefde

Na het trouwen met dieren zijn er nu ook mensen die meer van hun dieren dan van hun kinderen houden.
In California lieten de pasgetrouwde Jacob Calero en zijn vrouw Michelle hun zoontjes Joshua van 9 en Jason van 5 jaar alleen thuis en gingen zelf 5 dagen op vakantie. Joshua moest op zijn jongere, autitische broertje passen. Voordat het koppel vertrok hadden ze nog wel een oppas gezocht voor hun 2 hondjes, die hadden ze bij een familielid ondergebracht.
De oma van de kinderen kreeg argwaan maar kon de jongens niet bereiken, Joshua had namelijk de instructie gehad de telefoon en deurbel niet te beantwoorden. Toen de politie de jongens uiteindelijk bevrijd heeft troffen ze hen op bed aan met tevens het gas aan. In de kast stond voor 5 dagen Cornflakes en in de vriezer 5 diepvriesmaaltijden.
Gek dat sommige mensen meer van dieren dan van soortgenoten houden, of zijn het zelf ook beesten?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

ik kan ze niet anders dan ziek beschouwen, trouwens autisme zit in de familie...

Erika Koukos zei

Helaas zijn die kinderen wel de dupe ervan.

Anoniem zei

ja dat is heel erg.

Anoniem zei

beesten zouden hun kinderen dat nooit aandoen. echt afgrijselijk wat er in de wereld allemaal met hulpeloze kinderen gebeurt.

Erika Koukos zei

De laatse tijd is het helemaal erg, het lijkt wel alsof er elke dag vermoorde kinderen worden gevonden.

Anoniem zei

waar zou dat nu aan liggen ik nodig uit tot discussie hierover is het opvoeding of door emancipatie of iets anders wat denken jullie er van????

Erika Koukos zei

Ik vraag mij af of het er echt meer zijn of dat wij het nu meer horen in de media. Volgens mij is de opvoeding, uitzonderingen daargelaten, helemaal niet slechter dan vroeger. Doordat je het zo vaak hoort worden mensen die in een hopeloze situatie zitten misschien op ideeen gebracht? In Belgie gebeurde het heel erg vaak en hebben ze er voor gekozen het niet meer iedere keer op tv te tonen, ik weet alleen niet of dit soort gevallen nu afgenomen is daardoor.

Anoniem zei

@anonymous

Wij leven momenteel in een snel krankzinniger wordende wereld.
De hoofdoorzaken zijn het steeds groeiende ego en de individuele en collectieve pijnlichamen die er voor zorgen dat de meeste mensen steeds onbewuster gaan handelen.

Het enige tegengewicht komt momenteel van de beperkte groep mystici die proberen om de boel in balans te houden.
Opmerkelijk is wel dat deze mystici zich over de hele wereld bevinden.

In tegenstelling tot de officiele religies die uiteindelijk zelf zijn uitgegroeid tot collectieve pijnlichamen heb je de Soefis bij de Islam, de Gnostici bij het Christendom, de Kabbalisten in het Jodendom en natuurlijk de Zenboedisten in het oosten.

Hoewel de vorm en expressie cultuurgebonden blijft is de essentie van hun boodschap opvallend gelijkend terwijl sinds Einstein nu ook de wetenschap dit alles steeds meer onderschrijft.

Zij proberen de basis te leggen om deze waanzin te keren en zodoende de mensheid te redden...maar de tijd dringt.