Het bestaat nu 15 jaar, het terras is een ontmoetingsplaats van politici, kunstenaars en intellectuelen. Tori Oso is een begrip in Suriname.
Het houten gebouw met voorterras en een overdekte ruimte op het achtererf is het centrum van sociale activiteiten, artistieke bijeenkomsten en politieke discussies. Ook filosofische discussies vieren er hoogtij.
Tori Oso betekent letterlijk "praathuis". De lijfspreuk van de uitbater "Freedom of Speech" staat er boven de ingang.
Het is een 'free-zone', zoals de eigenaar het noemt. "Hier kan iedereen komen en vrijuit zijn mening geven."
In 1991 opende Oswald (Osje) Braumuller Tori Oso. Osje Braumuller is nu 58 jaar. In 1964 kwam hij als zeeman naar Europa. In het Duitse Bremen monsterde hij af en hij bleef tot 1975 in Nederland. Hij werkte onder andere in distilleerderij De Rijnstroom, waar hij de kneepjes van het horecavak leerde kennen. Op 25 november 1975, de dag van de onafhankelijkheid, was hij weer in Suriname. Dus kreeg hij automatisch de Surinaamse nationaliteit.
"Of je nou in Holland zit of hier, je zal altijd kopzorgen hebben. Als je hier je kraan boven open draait, zal je zien dat er vaak geen water uitkomt. Dat zijn de kopzorgen hier. In Holland stroomt het water volop uit de kraan, maar je kopzorgen beginnen als je naar buiten kijkt", aldus Osje.
5 opmerkingen:
Freedom of Speech???
Kan ik daar uit afleiden dat er nog geen islam is in Suriname??
Misschien kun jij beter niet daar heen gaan barbapap.
Volgens mij wonen er in Suriname
veel verschillende bevolkingsgroepen met zeer uiteenlopende geloofsovertuigingen
naast elkaar (dus islamieten ook)
die geen tijd hebben om elkaar te haten omdat ze belangrijkere exsistentiele problemen moeten dagelijks oplossen.
Of misschien zijn ze er wel verdraagzamer.
Dat ook!
Een reactie posten