dinsdag, juni 06, 2006

Karmaplant

Bij het kat-proof maken van ons huis stuitten wij op een uiterst moorddadige, giftige plant. Het is best een mooie plant en al behoorlijk groot, hij groeit van de vide helemaal naar beneden. Daarom dachten wij er eerst over om hem weg te geven, maar eigenlijk heeft iedereen die wij kennen zelf huisdieren of kleine kinderen wat de giftige gift een minder geschikt cadeau maakt.

Wat dan te doen? Het geeft uiterts slecht karma om een plant te vermoorden (alhoewel een andere plant best mooi had gestaan in de toch wel kostbare pot). Wij besloten deze gift aan de buren te schenken en zetten hem in de hal. Nu hebben wij geen buren die zoiets wel kunnen waarderen, dat is al eerder gebleken, toen een vriend van ons besloot een minder gewaardeerd onderdeel van een plant op ons terras bij de buren te zetten. De buurvrouw had een kwaadaardige grijns toe zij het zag en heeft maanden niet meer met ons gepraat (dat was dan wel weer een prettige bijkomstigheid).

Gezien bovenstaande besloten wij de karmische gift anoniem te doen. De hal is minder saai en de buren hebben iets om zich mee bezig te houden de komende week. Iedereen is vol verbazing hoe zoiets daar zomaar uit de grond is komen groeien, het was het grote pinkstermysterie hier. Ik ben erg benieuwd of iemand de gift water zal gaan geven.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, de hal is al minder saai, mnu de buren nog :-)

Anoniem zei

ik hoop dat ze weten dat het plantje niet eetbaar is ( of toch maar wel, eenmalig dan)anders heb je meteen een probleem.

Erika Koukos zei

@Milanka
Ze weten gelukkig nog steeds niet hoe die plant daar terecht is gekomen.