maandag, juni 26, 2006

Oranje wolk

Nu gisteren het oranjegevoel definitief is overgewaaid en het Nederlands elftal een potje kwartet aan het spelen is met de gele en rode kaarten, kunnen wij gelukkig nog terugkijken op een onbezorgd oranje voetbalfeestje.

Er waren weinig Nederlanders op Telendos, maar de wedstrijd Nederland-Argentinie hebben wij nog onbezonnen bekeken en gevierd in het restaurant van onze vrienden Niki en Maki met een internationaal gezelschap van Nederlanders (met o.a. Kitty en Vincent, zie stukje "Miniversum" eerder deze maand), Grieken, Noren, Fransen en Engelsen, waarbij alleen de zoon des huizes Yiannis, om onduidelijke reden, voor Argentinie was.

Bij gebrek aan oranje versiering hebben wij 's middags de versieringen zelf uit oranje karton geknipt. Hiervoor heeft Maki een bootreis moeten maken want zulke zaken zijn op Telendos niet verkrijgbaar.
Daarna heeft Angela, de dochter des huizes, haar schilderkunst op onze gezichten uitgeprobeerd en werden wij allemaal versierd met de Nederlandse vlag, wel ondersteboven maar dat mocht de pret niet drukken.

Natuurlijk is er geen kabel op Telendos en de TV wordt daar nog, op grootmoederswijze, getooid met een antenne er bovenop. Dit was te merken want juist op belangrijke momenten veranderde het klimaat van zonnig naar sneeuw. Wij kwamen pas achter de werkelijke oorzaak van deze klimaatveranderingen toen de afstandsbediening kwijt bleek te zijn. Er bleek nog een deserteur onder ons te zijn; de Noorse Elizabeth, die zich niet alleen stiekum de afstandbediening eigen had gemaakt maar deze op cruciale momenten ook kwistig had gebruikt. Nadat Elizabeth werd buitengesloten en een steen voor de TV was geplaatst, konden wij weer in spanning naar de buis staren.

Met name Angela, staarde wel heel erg naar het scherm en had van het ene op het andere moment een abnormale belangstelling voor het Nederlands elftal, ook dat had een oorzaak. Toen zij plotseling nummer 17 op haar wang schilderde begrepen wij dat het onderwerp van haar belangstelling niet het voetbal was maar Van Persie. Wij hebben het arme kind de details over zijn sexuele gedrag maar bespaard.

Helaas loopt Van Persie een huwelijk met deze Griekse schone (en de bruidsschat) mis want gisteren om 23.30 uur ontvingen wij een SMS van haar dat de liefde voor Van Persie definitief over is.

En zo ging er op 25 juni 2006 een droom voorbij en vielen velen met een klap van de oranje wolk.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Een Franse vriend van mij heeft al voorgesteld om de Nederlandse vlaggen aan de zijkant op te hangen zodat wij kunnen doorgaan met supporteren en feestvieren.

Ik ben bang dat hier geen grote consensus over wordt bereikt.

Erika Koukos zei

Volgens mij valt er voor ons niets meer te vieren, wat het voetbal aangaat.

Anoniem zei

is het misschien mogelijk op telendos een baan te vinden.?ik wil er graag naar toe emigreren.

Anoniem zei

@ Milanka

Ik vrees dat het er niet zo breed bezaaid licht met banen
Bovendien schijnen de winters daar alles behalve aantrekkelijk te zijn.

Erika Koukos zei

@Milanka
En niet veel woonruimte, ik vrees dat dat erg moeilijk is.
Misschien is het wel leuk als pensionado, er is nog een stukje grond te koop. Helaas is de grond er erg duur.

Anoniem zei

jammer.dan maar een keertje op vacantie naar telendoos.

Erika Koukos zei

Ja, zo doen wij het ook maar.
En wie weet later als we met pensioen zijn....