vrijdag, juni 16, 2006

Padre Picpus

Paters staan over het algemeen ook erg slecht bekend met betrekking tot kindvriendelijk gedrag, maar er wordt gezegd dat dat meestal kleine jongetjes betreft.
Er zijn bij de paters echter gunstige uitzonderingen. Zo ook Eustachius van Lieshout, bij de Brazilianen ook wel bekend als 'Padre Eustáquio'. Gisteren is deze ambitieuze kerkganger zalig verklaard in het Braziliaanse Belo Horizonte. Padre Eustaquio hield genezingsdiensten en werd door het succes daarvan bekend als wonderdokter. In tegenstelling tot Jomanda kon hij wel echt genezen, schijnt.
Helaas werkte alle gebeden niet zo goed voor hemzelf want zelf overleed hij in 1943 aan een insectenbeet.

Enige smet op dit succesverhaal is dat de pater afkomstig was van de congregatie van missionarissen van de Heilige Harten, ook bekend als de Picpus-paters. Tja en dit laatste doet mij toch weer het ergste vermoeden, want hoe zouden ze nou aan die naam gekomen zijn? Zou Eustaquio ook de pus genezen hebben?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien had ie een puspik

Anoniem zei

Pater extasio???

Erika Koukos zei

Net wat ik dacht.

Erika Koukos zei

Extasio Deo

Anoniem zei

Die is vast geilig verklaard

Erika Koukos zei

Dan kunnen ze die hele orde wel doen. De paus krijgt het nog druk met al die verklaringen. Gelukkig geeft dat wat rust voor alle roomse jongetjes.