vrijdag, juni 02, 2006

Recensie Flightplan

Filmrecensie door Michael Koukos:

Flightplan

US 2005 98 min.
Genre: Thriller
Van: Robert Schwentke
Met: Jodie Foster, Peter Sarsgaard

De rouwende Kyle (Jodie Foster) reist samen met haar dochterje met een vlucht van Berlijn naar NewYork om haar door een ongeluk overleden echtgenoot te repatrieren.
Al vrij kort na vertrek dut zij even in en als zij weer ontwaakt blijkt haar dochterje te zijn verdwenen. Haar aanvankelijke zoektocht levert geen resultaat op dus roept zij de hulp van de crew in, die eerst wel behulpzaam zijn maar later sceptisch worden als blijkt dat het dochtertje nooit is ingecheck.

Jodie, die het vliegtuig mee heeft ontworpen haalt het hele toestel binnenste buiten en wordt steeds hysterischer.
Deze hysterie neemt dergelijke vormen aan dat je de crew van het vliegtuig hardop hoort denken dat haar echtgenoot allicht met opzet van het dak moet zijn gesprongen en als kijker heb je daar nog alle begrip voor ook.

De film is aanvankelijk sfeervol in beeld gebracht maar eenmaal in het monotome decor van het vliegtuig heeft deze prent meer nodig.
Het script,...als dat er al was, kan de film zeker niet redden want het lekt aan alle kanten. De acteerprestaties van Jodie Foster zijn wel goed genoeg om met haar hysterisch gedoe tot paracetamolgebruik aan te zetten..

De geloofwaardigheid van het verhaal taant zienderogen, maar wat wil je in een vliegtuig van New York naar Berlijn waarin geen enkele Duitser te vinden is.(men zou haast willen dat het in de realiteit ook zo was).

Ode wel voor de akelige Arabier aan boord die alle vooroordelen eer aan doet en het leuk vindt om vrouwen te mishandelen maar eenmaal daarna gaat het zo snel bergafwaarts dat je al blij bent dat het onwaarschijnlijke en toch voorspelbare (hoe krijgen zij het voor mekaar) plot achter de rug is en de aftiteling verschijnt.

Al bij al een film om links te laten liggen tenzij je alle andere films al minstens 2 keer gezien hebt.

5 opmerkingen:

Erika Koukos zei

Michael heeft helemaal gelijk, de film was saaier dan saai, ik kon nauwelijks wakker blijven.

Anoniem zei

Kudttd,...ik vond het een fantastische film, ben ik een beetje simpel of wat????

Anoniem zei

@ barbapapa

Ja dat ben je wel,(niveau automonteur zeg maar) maar los daarvan valt er over smaken niet te discussieren.

Erika Koukos zei

Er zijn vast veel mensen die het wel een goede film vonden, ieder zijn smaak natuurlijk.

Anoniem zei

ik vind je recensie schitterend Michael, hoewel ik de film nooit gezien heb.