donderdag, juni 15, 2006

Het leven is grof voor Groffen

Bakker Groffen, de bekendste bakker uit Bergen op Zoom, is overvallen. De twintigjarige ex-AMA uit Guinee wordt van het feit verdacht, maar deze ontkent in alle toonaarden, hij zou nog nooit bij de bakker zijn geweest. Hoe zijn vingerafdrukken dan op een rol beschuit konden staan, is hem dan ook een raadsel.

Op 6 maart griste een jongeman de beschuit uit een schap, zette die op de toonbank, toonde de vrouw erachter een busje pepperspray en riep: „Heb je kinderen, dan moet je niet bang zijn. Rustig, rustig. Kassa openmaken, zak vullen met geld.“ De baas van de zaak stormde de zaak in, gealarmeerd via de alarmbel, zodat de overval niet werd voltooid.

De AMA kreeg een gevangenisstraf van 3 maanden, maar die had hij al voltooid in voorarrest.
Het zal de gemoederen in Bergen op Zoom minstens nog 3 jaar bezighouden. Ik ben blij dat er nog plaatsen zijn waar dit nog steeds belangrijke nieuwsfeiten zijn, plaatsen waar het leven nog stilstaat.
Heel lang geleden haalden wij er in de schoolpauze altijd "gebak van gisteren" voor een dubbeltje. Dat was alleen op jonge leeftijd, al gauw werd dat bier van vandaag bij Het Wapen. Zo was het, zo is het nog steeds en zo zal het hopelijk altijd blijven in Bergen op Zoom.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wel een beetje jammer: Mijnheer Ama deed namelijk precies wat de slogan van onze kamperbakker hem gebood: "Kom vlug binnen eer u en wij verhongeren."

Ik keur de overval niet goed en vind de strafmaat een voorbeeld voor de rest van Nederland. Maar met zo een ondoordachte slogan op de deur en de website vraag je er wel een beetje om.

http://www.bakkergroffen.nl/

Anoniem zei

Leuke slogan voor Toyota Zonneveld Almere:

"rij vlug binnen, wij rippen je banden sneller dan randgroepjongeren"