donderdag, november 30, 2006

Filmrecensie Krrish

Door Michael Koukos

Regie: Rakesh Roshan
Jaar: 2006
Land: India
Genre: Actie / Avontuur / Romantiek / Sci-F
Cast: Rekha , Hrithik Roshan , Priyanka Chopra , Sharat Saxena , Puneet Issar , Hemant Pandey , Manini De , Naseeruddin Shah e.a.

De kleine Krisna wordt met bijzondere krachten geboren die hij heeft geerfd van zijn vermoorde vader.
Om hem in bescherming te nemen besluit zijn oma om samen met hem in the middle of nowhere te gaan wonen. Zo groeit de kleine op tot een prachtig geproportioneerde, in slow motion lopende bollywoodheld. Hij is niet alleen super sterk maar ook nog speels en bovendien heeft hij ook nog een gevoel voor humor.
Natuurlijk kan zo een natuurlijke ideale schoonzoon niet aan het vrouwelijke bollywood geweld ontsnappen. Zijn gade komt dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Krisna treft het echter niet. Het wicht ziet er immers niet verkeerd uit maar is een wandelende natuurramp. Zij loopt voortdurend te verongelukken en te gillen zodat onze held er bijna een full time baan aan heeft om haar continu te redden.

Prya, zo heet het wezen, moet echter terug naar Singapore maar komt daar te laat aan. Om haar baan als journaliste te redden besluit zij het verhaal van Krrish te verkopen en hem daar naar toe te lokken.
Aanvankelijk wil Krrish het low profile houden maar nood breekt wet.......en tja als je in je eentje 10 kinderen tegelijkertijd uit een brand sleept val je wel een beetje op.
Ja, je leest het goed...in vergelijking met deze gozer zijn Spiderman en Superman maar mietjes..

Ondanks het feit dat de film maar liefst 165 minuten duurt heb ik mij geen moment verveeld. Steeds opnieuw start er een nieuw verhaal binnen het verhaal. Zoals het hoort zijn ook alle ingredienten aanwezig; actie, humor, romantiek en erg gave special effects.
Dit is zeker een aanrader!

Geen opmerkingen: