donderdag, november 09, 2006

Gladiator Bea

Bea vermaakt zich prima op Aruba, de tweede dag van haar bezoek aan het Holloway-loze eiland arriveerde de koningin bij de Centrale Bank Aruba waar ze werd gegroet door president Rob Henriquez en premier Nelson Oduber.

Binnen stond het bankpersoneel, zenuwachtig giechelend en met de camera’s in de aanslag. Door de krappe omvang van ontvangsthal, stonden medewerkers ook op de bovenste, half open etages. De binnenkomst van de koningin in de Bank had daardoor iets weg van een gladiator die met veel enthousiasme wordt toegejuicht in een Romeinse arena.

Drie meisjes in witte en roze jurken, dochters van bankmedewerkers, boden de koningin direct een bloemetje aan, waarna de vorstin naar de zaal werd geleid voor een ontmoeting met de ministers.

Hierna woonde de koningin een presentatie van Ryan Peterson, decaan van de Faculteit Hospitality & Tourism Management, bij. Als klapper van het bankbezoek was er het slaan van een munt. De persmachine met een enorme metalen slinger paste amper in de ruimte, vandaar dat in het programma van de Bank stond aangegeven dat de koningin moest worden gewaarschuwd, dat ze na een zwieper te hebben gegeven, achteruit de ruimte moest krijgen om een pas naar achter te doen zodat ze het niet tegen haar hoofd kreeg. Gelukkig ging dat allemaal goed en na het slaan van de munt, werd de champagne geheven vergezeld van de kreet “Biba La Reina, Biba Aruba.

Geen opmerkingen: