woensdag, november 22, 2006

Filmrecensie Verborgen gebreken

Door Michael Koukos

Regie: Paula van der Oest
Genre: drama
Tijdsduur: 103 minuten
Jaar: 2004
Acteurs: Henny Orri, Priscilla Knetemann, Eric van der Donk, Monic Hendrickx, Hunter Bussemaker, Bram van den Hooven, Antje van der Oest

De 10 jarige Chris en haar kleine broertjeTommy hebben zwaar te lijden onder de incestueuze praktijken van hun oudere broer Waldo.
Wanneer het op een kwade dag dermate uit de hand loopt dat Waldo dodelijk verongelukt, slaan beide kinderen op de vlucht.
Al gauw belanden zij als verstekeling in de auto van Agnes, een oudere dame met urn, op weg naar haar buitenverblijf aan de Britse kust.
Agnes besluit de kinderen op te vangen zonder de ware toedracht van hun vlucht te kennen. Naargelang de tijd verstijkt wordt het voor Agnes steeds moeilijker om afstand van de 2 etters te doen.

Boekverfilmingen zijn vaak een behoorlijke kluif voor de regisseur, omdat innerlijke processen in een film vaak minder goed aan bod komen. Wat dat betreft verdient Paula van der Oest zeker een pluim. De film roept dezelfde sfeer op als het boek en ook de ontwikkeling van de beide kinderen is in de film verbazingwekkend goed te volgen.

Het blijft een mooi doch wat dubieus verhaal, daar het namelijk ook bepaalde positieve kanten van een incestueuze relatie belicht. Het geheel speelt zich in een erg bizarre, bijna psychedelische atmosfeer af.
Hoewel het een echte TV film is, toch zeker de moeite waard!

Geen opmerkingen: