woensdag, november 15, 2006

Filmrecensie Tempus Fugit

Door Michael Koukos

Regie: Enric Folch
Genre: komedie, romantiek, science fiction
Tijdsduur: 113 minuten
Jaar: 2003
Acteurs: Xavi Mira, Neus Asensi, Xavier Bertrán, William Miller, Irene Montalà, Ferran Frauca

Al bij het begin passeert er een waar rariteitenkabinet de revue en je ziet meteen dat dit geen doorsnee film is.

Ramon,.....een Harry Potter op leeftijd krijgt de opdracht de wereld van de ondergang te redden. Deze opdracht krijgt hij van de tijdreiziger Andros die door de tijd reist door het gebruik van tijdreispillen met de naam "Tempus Fugit". Andros is uit de toekomst terug gestuurd om een en ander recht te zetten en Ramon moet hier de finishing touch verzorgen.
Nu is het superheldendom Ramon niet echt op het lijf geschreven en al gauw komen de pillen uiteraard in de verkeerde handen terecht.

Een wel erg enthousiaste voetbalsupporter van Barcelona ziet namelijk liever de wereld vergaan dan dat zijn club verliest van Real Madrid. Tot overmaat van ramp verdwijnt Andros die pas de laatste 5 minuten voor de Apocalyps de laatste instructies zou geven.

De overacting schept soms een sfeer die doet denken aan een kinderfilm. Dit stoort echter niet,...ook al was het misschien niet de bedoeling...op zich is de film geschikt voor alle leeftijden. Tempus Fugit is romantisch, humoristisch en spannend tegelijkertijd. Het slot doet denken aan What the bleeb do we know maar dan met een slot waar alle Quantumtheoretici alleen maar van kunnen dromen. Absoluut een aanrader!

Geen opmerkingen: