dinsdag, februari 27, 2007

Slegt(e) geprobeerd

Sommige mensen zijn tot alles in staat om een voordeeltje binnen te slepen.Bij boekhandel Selexyz in Almere zag ik daar onlangs een wel heel sterk (mislukt) staaltje van.

Een wat zenuwachtige, oudere man stond met een nieuw tasje van Selexyx bij de klantenservice van de boekverkoper. Na een omslachtig verhaal, over de bon die hij was kwijtgeraakt , kwam er een dik boek, nog geheel in plastic, uit de tas. De verkoper bekeek het boek en moest hartelijk lachen, het boek bleek namelijk al 8 jaar niet meer in druk en kon dus onmogelijk bij Selexyz gekocht zijn de afgelopen week. Toen de verkoper opperde dat het wel van De Slegte zou komen, sputterde de man aanvankelijk nog tegen dat hij daar nooit kwam en dat hij onmiddellijk de 40 euro die het boek gekost had terug wilde (zonder bon, hahaha).

Toen dat mislukte en de man inmiddels wat rood begon aan te lopen, kwam hij stotterend met het verhaal dat hij zoveel boeken koopt en misschien toch wel niet meer wist waar hij het boek precies gekocht had.
En zo verliet de oplichter de boekwinkel, zonder geld, maar wel met het boek, op naar de volgende boekwinkel..

Geen opmerkingen: