dinsdag, mei 22, 2007

Filmrecensie Just Friends

Door Michael Koukos

Regie: Roger Kumble
Genre: komedie, romantiek
Tijdsduur: 96 minuten
Jaar: 2005
Acteurs: Ryan Reynolds, Amy Smart, Chris Klein, Chris Marquette, Giacomo Beltrami, Fred Ewanuick, Amy Matysio, Julie Hagerty, Wendy Anderson, Barry Flatman, Devyn Burant, Jaden Ryan, Annie Brebner, Mike O'Brian, Ty Olsson, Todd Lewis, Justin Kirby, Jackie Mitchell, Stephen Root, Robin Dunne, Trenna Keating, Sharon Bakker, Maria Arcé, Jillian Walchuck, Steve Togerson, Cavan Cunningham, Ashley Scott, Jody Peters, Simon Chin, Dayna Devon, Michael Ansah, Skye Brandon, Kelly McDonald, Sally Crooks

De wat pafferige Chris Brander is al jaren verliefd op schoolvriendinnetje Jamie.
Na jaren dikke vrienden te zijn geweest besluit Chris de stoute schoenen aan te trekken en Jamie een aanzoek te doen. Dit is helaas buiten zijn gemene studiegenoten gerekend die hem genadeloos vernederen. Chris keert daarna zijn geboortestad definitief de rug toe.

Enkele jaren later is hij een erg succesvolle hunk geworden. Door een naar toeval komt hij opnieuw in zijn geboorteplaats terecht waar de onvermijdelijke ontmoeting met Jamie niet lang op zich laat wachten. De gladde, nieuwe versie van Chris bevalt Jamie echter helemaal niet. Dus wat kan Chris beter doen dan weer terug in een loser te veranderen?

Het hele verhaal stelt op zich niet veel voor al is het beste vriend syndroom natuurlijk de ergste nachtmerrie van elke puber. Op zich wordt er erg vaak op dit thema teruggekomen maar dat stoort niet. Mede dank zij de verdienstelijke rol van een aantal kinderen en de hooftrolspelers is het een zeer vermakelijke film.
Een stuk minder interessant is de rol van de geflipte, Paris Hilton-achtige, zangeres Samantha. Wat zij precies in de film komt doen is erg onduidelijk. Maar goed, dat nemen wij op de koop toe. Al bij al is het een geslaagde comedy voor een ongecompliceerd filmavondje.

Geen opmerkingen: