maandag, mei 28, 2007

Tongen uit Afrika en Wolven op de berg

Deze Pinksteren besloten wij eens naar Afrika te verkassen. Het Afrika museum in Berg en Dal welteverstaan. Het buitengedeelte van het museum, waar Afrikaanse huizen/hutten zijn nagebouwd doet je zeker denken dat je een verre reis hebt gemaakt. Tevens hadden ze voor een echte Pinkstersfeer gezorgd doordat er twee Afrikaanse zangers in tongen aan het zingen waren. Het bleken Alfred Quenum uit Benin en Oumar Dioubate Guinee te zijn, die niet in tongen maar in hun eigen taal zongen.
Het binnenmuseum heeft een indrukwekkende collectie, al is de presentatie een beetje saai hier en daar.


Om het vakantiegevoel compleet te maken besloten wij maar gelijk in de omgeving te overnachten, in De Wolfsberg te Groesbeek. Dit landhuis uit 1860 dankt zijn naam aan het feit dat de laatste wilde wolf er rond die tijd werd opgediend.
Nu serveren ze er minder bedreigde diersoorten als duif en struisvogel.
Het zal een ieder misschien verbazen, maar wij hebben echt niets aan te merken of af te kraken aan dit hotel. Alles was perfect; het eten voortreffelijk de bediening vriendelijk en efficient en ook de kamer was mooi en schoon, voeg daar nog de prachtige omgeving aan toe en je hebt een echte aanrader.

Geen opmerkingen: