maandag, mei 21, 2007

Valkenburg I

Dit weekend zijn wij met de tijdmachine 50 jaar terug in de tijd gegaan en kwamen in Valkenburg uit. Daar helemaal in het zuiden gingen wij naar Hostellerie Valckenborgh, een hotel waar de familie Curvers al 50 jaar de scepter zwaait.
Bij de slagbomen van de parking maakten wij reeds kennis met de eerste Curvers. Een scherpe stemme schalde door de microfoon, "ja, ja, jaaaa...? ondertussen vertelde ik de stem wie wij waren en dat wij geboekt hadden, dit leek eenrichtingsverkeer te zijn want de stem schalde haar vragen er dwars doorheen. Uiteindelijk ging de boom langzaam en onheilspellend omhoog.

Vervolgens kwamen wij bij het volgende obstakel; de receptie. Daar stond een vrouw met het kapsel van ma Simpson, wat haar bij ons de naam Curvers-Simpson gaf. Curvers-Simpson gaf ons als welkom direct een lijst met de kampregels vetgedrukt onderstreept. Zo moest de hotelrekening per dag worden betaald en wel voor 23.00 uur (dit bleek geen gemakkelijke opgave, daar de receptie maar sporadisch was bemand.), verder eiste zij het kenteken van de auto en kregen wij een parkeerkaart die reeds ver voor vertrek moest worden ingeleverd. En om het isolement compleet te maken mocht er op de hele benedenverdieping niet getelefoneerd worden.

De kamer, weliswaar schoon en netjes, was nog in authentieke staat en leek niet veel veranderd sinds de eerst Curvers er ooit zijn intrek nam. Dit laatste bleek voor het hele hotel te gelden.
Toch hebben wij in dit strafkamp een geweldige tijd gehad. Naast Curvers-Simpson was er nog een andere Curvers die erg op haar leek en toen het duo doorkreeg dat wij niet zomaar zouden vluchten en alles op tijd betaalden werden ze veel aardiger. Het was ook best knap hoe twee Curvers het hotel zo goed konden besturen, eerlijk is eerlijk de dames Curvers-Simpson en de rest van de familie werken echt dag en nacht om alles goed te laten verlopen.
Het eten was, weliswaar klassiek (van keuze en manier van opdienen uit een vooroorlogse soepterrine) uitstekend. Ook de kamer bleek uiteindelijk van alle gemakken voorzien, we hebben heerlijk geslapen in een soort hangmat in bedvorm. Tevens is het hotel ideaal gelegen, midden in het centrum en tussen alle bezienswaardigheden, vanuit veel plaatsen heb je een prachtig uitzicht op de Ruine. Last but not least was de service ook prima. Uiteindelijk is het hotel, als je overal een beetje doorheen kijkt, een echte aanrader

Geen opmerkingen: