woensdag, mei 30, 2007

Filmrecensie Little Miss Sunshine

Regie: Jonathan Dayton & Valerie Faris
Cast: Greg Kinnear (Richard Hoover), Toni Colette (Sheryl Hoover), Alan Arkin (Edwin Hoover), Paul Dano (Dwayne Hoover), Abigail Breslin (Olive Hoover) e.a.
Speelduur: 101 minuten

Frank wordt na een mislukte zelfmoordpoging opgevangen door het disfunctionele gezin van zijn zus. Met dit gezin blijkt nogal wat aan de hand te zijn.
De vader des huizes is een irritante mental coach, de zoon heeft een vage zwijggelofte afgelegd en opa snuift industriele hoeveelheden heroine weg.
Zonnetje in huis is de 7 jarige Olive die graag topmodel wil worden. Nu heeft zij ogenschijnlijk alles om dit voor mekaar te krijgen tegen maar op een dag krijgt zij de kans om deel te nemen aan de "little miss sunshine" verkiezing. Het hele gezin propt zichzelf in een opzichtig geel bestelbusje om haar te vergezellen.

Hoewel wij hier duidelijk met een road movie van doen hebben is het toch veel meer dan dat.
De personnages zijn stuk voor stuk mooi uitgewerkt en de acteurs zijn om te zoenen. De film is daardoor moeilijk in een hokje te plaatsen. Heeft de ene keer drama het overwicht, even later is de film dan weer hilarisch. Dat laatste geld vooral voor de uiteindelijke wedstrijd zelf.
De gehele duur blijft alles vrij luchtig door de goedgedoseerde, vrij subtiele zwarte humor. De ontwikkeling van de personnages gaat lekker smooth zonder al te dramatisch te worden. Er valt dus erg weinig aan te merken op deze film. Kortom, kijken die hap!

Geen opmerkingen: