dinsdag, november 06, 2007

Michalis Hatzigiannis in De Melkweg

Eerst kwam hij wel naar Nederland, toen weer niet en uiteindelijk kwam Michalis Hatzigiannis gisteravond toch voor een concert in De Melkweg in Amsterdam.
Wij vinden zijn cd's helemaal geweldig en gingen dan ook vol optimisme naar het concert.

In Griekenland is Hatzigiannis een superster en dit succes wil hij door middel van een Europese tournee in andere landen ook bewerkstelligen. Hierin is hij mijns inziens niet geheel geslaagd daar het merendeel van de bezoekers van Griekse komaf was die hem toch al kennen en de mensen die hem nog niet kennen waren er niet en kennen hem dus nog steeds niet.
Michalis Hatzigiannis, van oorsprong Cyprioot, wordt in de Griekse (roddel)pers genoemd als mogelijke componist voor de Cypriotische inzending van het ESF'08. Vriendin Despina Olimpiou zou dat lied moeten gaan zingen. Dit verklaart gelijk het grote aantal Cypriotische vlaggen gisteravond.

Na onze ervaringen met Griekse feesten, bruiloften, etc. hadden wij niet verwacht dat het concert op tijd zou beginnen. Toch begon de Griekse accordeoniste Zoe Tiganouria exact op tijd met het voorprogramma. Zoe deed wat aan Latin Tango en na 20 minuten schrokken wij reeds wakker omdat Michalis Hatzigiannis al kwam, dat was zeer op tijd dus.
We moesten wel moeite doen om hem te zien, ten eerste is hij erg klein en ten tweede sta je zo slecht en opgepropt in zo'n zaal dat we hem beter op het scherm dan op het podium zagen.
Het geluid was boven verwachting; er zijn weinig artiesten die live net zo goed klinken als op CD, maar Michalis heeft ook live een geweldige stem.
De show was behoorlijk gedateerd, er gebeurde niets bijzonders. Ook de bandleden zagen er uit als weggelopen uit beginjaren Toppop.

Na ongeveer een uur had Michalis al de ons bekende nummers wel gezongen en hadden wij het helemaal gehad vanwege de oncomfortabele staanplaats, vermoeidheid en uiteindelijk zelfs verveling. Toen hij dan ook afscheid begon te nemen besloten wij ons direct naar de garderobe te spoeden om als een van de eersten onze jassen te kunnen halen. Dat lukte, er was zelfs helemaal niemand anders bij de garderobe. Toen de portier de deur voor ons open moest doen was deze erg verbaasd, volgens hem zou het concert nog 2 uur duren! Wij mompelden iets van "volgens ons is het toch al afgelopen"en renden naar buiten. We zijn achteraf wel benieuwd tot hoe laat het nu echt geduurd heeft en hoeveel mensen het tot het eind hebben volgehouden.

Wel willen we nog speciaal restaurant Zorba De Griek aan de Leidsekruisstraat in Amsterdam vermelden die een onverwachte authenticiteit bood te midden van alle toeristenfuiken daar. Al bij al was dit begin van de avond eigenlijk meteen al het hoogtepunt.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij waren er ook, en het duurde tot 23.00 uur. Je bent echt te vroeg vertrokken, want het tweede deel was erg goed. Een afwisseling van een paar mooie nummers en een groot feest met enthausiaste mensen. Ik vond het fantastisch!

Anoniem zei

Wij zijn zaterdag naar Stuttgart geweest voor z'n concert (toen we de kaarten bestelden was er nog niets bekend over A'dam :) ) En het was in een woord GEWELDIG! Het zag er inderdaad even naar uit dat het een mini concert zou zijn, maar de helf van de mensen bleven rustig staan, en wij als 'makke schaapjes' dus ook en inderdaad the show did go on. Als ze volgende week weer zeggen dat we 6 uur 'moeten'rijden doe ik het zo weer, zeg maar waar de reis naartoe gaat....

Erika Koukos zei

Inderdaad ik begin echt te denken dat we te vroeg zijn weggegaan!
Ik heb ook foto's gezien nu dat hij zelf gitaar speelt. Nou ja, volgende keer langer!

Anoniem zei

Oh my god. Hij is zo goed en het was geweldig. ik had niet verwacht dat hij zo mooi in live zou kunnen zingen. poliiii oreooo!

Anoniem zei

weer zo een typisch hollandse negatieve reactie! Ja het was druk en warm, maar als je dat niet wil dan koop je lekker de DvD en kijk je thuis. Ja er waren veel grieken...Als Frans Bauer een concert geeft kom je er ook geen duitsers tegen.... en om zo je oordeel klaar te hebben na een half uur dan had je je het geld van het kaartje en de moeite van het typen kunnen besparen!

Nee ik ben geen griek en nee ik ben geen Michalis Groupie! Ben gewoon een nederlander die het concert heeft bezocht en er WEL van heeft genoten.

Erika Koukos zei

Volgens mij staat er nergens dat ik Mihalis slecht vond. Ook niet dat er iets mis is met grieken, ik was er zelf met een griek. Misschien is het ook typisch nederlands om te reageren zonder eerst goed te lezen.

Anoniem zei

@ Sfynxx

Zo te zien is je nickname niet afgeleid van de Sfinx, die bekend staat om zijn serene uitstraling en glimlach. However had het je beter gepast om het stukje eerst even te lezen vooraleer je gal te spugen.
Nou ja...het is je vergeven, waarschijnlijk is hormoonspiegel na al die weken nog steeds overhoop ligt door de aanblik van Michalis strakke kontje. Jammer genoeg is hij niet gay maar wie weet...hij is nog jong :)