woensdag, november 21, 2007

Vrouwe justitia tegen webloggers

Het is maar goed dat ik geen namen heb genoemd en positief was over Vodaphone, want hun maatregelen tegen "onschuldige", "argeloze" webloggers zijn niet mals.

Weblogger Peter Breedveld moet een schadevergoeding van vijfhonderd euro betalen aan een medewerkster van telecombedrijf Vodafone, wier naam hij op zijn site had vermeld. De medewerkster werkte op de klantenservice en zegt veel hinder gehad te hebben van het stukje. (alsof de klanten geen hinder hebben ondervonden van haar slechte prestaties), Vodafone droeg Breedveld daarom op om de naam van de vrouw te verwijderen, wat hij weigerde. Het bedrijf stapte naar de rechter, en kreeg gelijk. Daar oordeelde men dat Breedveld wel het recht heeft om "misstanden in de openbaarheid te brengen", maar dat recht is in dit geval ondergeschikt aan het recht op privacy van de Vodafone-medewerkster.
Ach ja, die Romeinen hadden nog nooit van internet gehoord, laat staan van weblogs, we kunnen het die geblinddoekte met zwaard en weegschaal dan ook niet kwalijk nemen. Alhoewel, als ze had geweten hoe slecht tegenwoordig de klantenservices (het is een schande dat het woord "service"nog gebruikt mag worden) van bedrijven werken dan was haar blindoek vast van schrik over haar hoofd gezakt.

1 opmerking:

Anoniem zei

ja..regel is ook te blijven etteren tot de dagvaarding in de bus valt...en dan gauw verwijderen :)

Het was dus niet zo een slimme blogger.