dinsdag, november 13, 2007

Man trouwt hond

Een vrouw die met een dolfijn trouwt, honden die met elkaar trouwen, niets is ons meer vreemd. In de reeks dierenhuwelijken is er nu weer een nieuwe kandidaat; een man in het zuiden van India (Tamil Nadu) is zondag in een traditionele hindoeplechtigheid getrouwd met een teefje, als boetedoening voor het stenigen van twee andere honden.

De 33-jarige P. Selvakumar trad in een hindoetempel in het huwelijk met de zwerfhond Selvi.
Familieleden van de man hadden het teefje voor aanvang van de plechtigheid uitgekozen, gebaad, ontwormd en gekleed.
Volgens Selvakumar rustte er een vloek op hem sinds hij vijftien jaar geleden twee honden had vermoord en hun lichamen aan een boom had opgehangen. "Mijn handen en benen raakten verlamd en ik werd doof in één oor", zei hij. Een astroloog wist daar (uiteraard tegen forse betaling)wel een oplossing voor; alleen door een bruiloft zou hij kunnen genezen.

Zeer bijgelovige dorpelingen op het platteland van India houden soms trouwplechtigheden met honden en andere dieren omdat ze geloven dat het kan helpen om bepaalde vloeken af te weren. Mijns inziens is dit zuiver een volksbijgeloof en heeft dit niets met het hindoeisme te maken.

Het is niet duidelijk of de gezondheid van Selvakumar inmiddels is verbeterd. Na de plechtigheid genoten bruid, bruidegom en familie van een feestmaal. Over de huwelijksnacht werd niets vermeld.

Geen opmerkingen: