vrijdag, november 02, 2007

Filmrecensie Ace Ventura, When nature calls

Door Michael Koukos

Genre: Komedie
regiseur : Steve Oedekerk
cast : Jim Carrey (Ace Ventura);Ian McNeice (Fulton Greenwall);MaynardEziashi (Ouda);Simon Callow (Vincent Cadby);Bob Gunton (Burton Quinn), e.a.

Ace Ventura, the Pet detective, heeft het moeilijk na een ongeluk waarbij de wasbeer die hij probeert te redden om het leven komt. Hij gaat op een een lange retraite in een Tibetaans monikkenklooster maar ook daar kan hij de verlichting net niet bereiken. Hij wordt namelijk opgespoord en krijgt de opdracht om de mascotte van een Afrikaanse stam (een zeldzame witte vleermuis) op te sporen. Deze blijkt namelijk ontvoerd te zijn.De opdracht is hem niet bepaald op het lijf geschreven, onze dierenvriendheeft namelijk aan slechts 1 dierensoort een hekel, je raadt het al....aan vleermuizen.

Onze verwachtingen zijn bij sequels meestal al niet erg hoog gespannen maar deze film valt erg mee. Niet alle grappen zijn even geslaagd maar toch valt er heel wat te lachen. Jim Carrey is erg in zijn element en het is weer genieten van zijn gekke bekken. Een erg leuke film voor iedereen die van melige humor houdt.

Geen opmerkingen: