woensdag, mei 24, 2006

Cyprije

Grieken zijn aardig, Turken zijn aardig, toch botert het maar niet tussen deze twee volkeren.
Gisteren had dit voor tenminste 1 Griek een fatale afloop: een Griekse en een Turkse straaljager zijn boven de Egeïsche Zee met elkaar in botsing gekomen. Beide militaire toestellen, een Griekse F16 en een Turkse RF-4, zijn neergestort. De toestellen zijn in de zee bij het Griekse eiland Karpathos neergekomen. De Turkse piloot werd door een schip uit zee gevist.
Over het lot van de Griekse piloot is nog niets bekend.

Het is toch erg; ze hielden elkaar zo goed in de gaten dat ze elkaar niet zagen.
Turkije wil bij Europa horen, Griekenland zit er al in en mede daarom moet het nu maar eens over zijn met die haat en nijd. Laten we daarmee beginnen op Cyprus, om iedereen elke dag weer aan vrede te herinneren vind ik dat het omgedoopt moet worden in Cyprije.

En het kan wel, een goed voorbeeld daarvan is te zien in Hoorn. Een Turkse restauranteigenaar heeft daar zijn Turkse restaurant Bosporus omgedoopt in Taverna Cyprus en verkoopt zowel Turks als Grieks eten. Het is een groot succes.

2 opmerkingen:

Erika Koukos zei

Wij zijn er nu al wel een jaar niet geweest, maar vorig jaar wa shet eten precies hetzelfde, goed dus alleen aangevuld met veel Griekse recepten en Marijke was er ook nog steeds hoorden we, maar nog maar 1 x per maand vanwege ouderdom.

Anoniem zei

@Piet

Misschien is het interessant om eens een en ander gezamelijk aan den lijven te ondervinden??
Hebben jullie nog een leeg plekje in jullie juli-agenda??