maandag, mei 29, 2006

De Grossies

Nu Duitsland binnenkort heel wat voetballiefhebbers trekt, besloten wij de drukte te ontlopen en nu vast naar onze oosterburen te vertrekken voor een lang weekend Bad Bentheim. Wij hadden daar een hemelvaart arrangement geboekt bij hotel Grossfeld.
Moeilijk te vinden was het zelfs voor mij niet; vanaf de A1 is het 1,5 uur rechtdoor en je komt vanzelf voor het hotel uit. Wat ik nooit geweten heb is dat als je nog verder rechtdoor blijft gaan je via o.a. Hannover en Warschau vanzelf in Moskou uitkomt. Zo eenvoudig zit de wereld dus in elkaar.

Hotel Grossfeld bleek in handen van, de naam zegt het al, de famillie Grossfeld en niet alleen het hotel, ook diverse dependances, kantoren, een cafe, een bakkerij, een wellness centre en een tearoom. Er was geen straat in Bad Bentheim waar geen bord hing met "Grossfeld" in goudkleurige krulletters erop.
Sinds 1858 bleek de familie zo'n beetje heel Bad Bentheim in bezit te hebben. Dit deed ons sterk denken aan onze welbekende heer Bun in Almere, alhoewel die nog wel enige jaren moet werken om zo'n imperium op te bouwen. Het was dus een soort evil grossie.

De familie had het goed voor elkaar, het hotel is een echte aanrader, het eten uitstekend en de arrangementen zeer compleet tot excursies aan toe. Zo hebben wij deelgenomen aan een busexcursie door de omgeving. De gids was een wat oudere duitser, die, heel typisch, het hele leven indeelde in "voor en na de oorlog" er kwam dan ook geen zin uit zijn mond zonder het woord " krieg" er in. Verder was hij, en later bleek het hele dorp, erg gefrustreerd over het feit dat alle villas in Bad Bentheim in het bezit zijn van Nederlanders. Na een bezoekje aan de Burg van Bentheim met een andere gids hadden wij het wel gehad met alle stereotypen en zijn wij dan ook stiekum gevlucht tijdens de rondleiding. Een uur later toen wij bovenop de Burg in een cafeetje met een drankje zaten zagen wij hem en de groep nog naar ons zoeken, ze dachten vast dat wij zoek waren geraakt in een van de kerkers van de Burg.

Meer Bentheim volgt later deze week.

5 opmerkingen:

Erika Koukos zei

Oh maar een paar van die villa's worden wel door duitsers bewoond, alleen 2000 ervan door Nederlanders.

Anoniem zei

Leuk plaatsje. Kwam er altijd doorheen toen ik in jeugdiger jaren naar Seedorf moest. Volgens mij was er ook vlakbij dat plaatsje een squadron geleidewapens gelegerd van onze luchtmacht. Misschien zijn er dus een aantal soldaatjes blijven hangen?

Erika Koukos zei

@Johnnie
De enige soldaatjes die zijn blijven hangen waren die oude knarren uit WOII.

Anoniem zei

1 lange weg die van Hengelo rechtstreeks tot in Moskou loopt.

Dat verklaart natuurlijk het aanvankelijk succes van de Blitzkrieg.

Erika Koukos zei

maar wel een heel, heel erg lange weg.