donderdag, mei 18, 2006

Ecce homo

Homojongerenblad Expreszo heeft onlangs Daphne Bunskoek uitgeroepen tot homomoeder, Willeke Alberti is daarmee "gedegrageerd" tot ere-homo-oma.
Ik vraag mij af of voor een homomoeder ook moederdag wordt gevierd, in dat geval lijkt het mij wel een gezellige functie.
Minder gezellig is dat het waarschijnlijk een hele klus is om voorvechtster van de homo's te zijn. Er valt nog veel te vechten daar er nog enorm veel gediscrimineerd wordt.

Zoals onlangs op 30 april nog, toen het de Adventskerk in Alphen aan den Rijn een goed idee leek om ds. Lichti (what's in a name, een licht is het in ieder geval niet) uit het Friese Reitsum voor de preek uit te nodigen. De uit de klei getrokken boer stak gelijk van wal door homoseksualiteit gelijk te trekken met incest en seks met dieren.
Ook voor mensen die zich inlaten met euthanasie had hij geen goed woord over. Dit terwijl de kerkgangers al jaren hopen dat Lichti snel euthanasie zal plegen, je kunt niet zeggen dat hij er niet ziek genoeg voor is.

Ook in het Nederlandse leger is men niet vies van homodisciminatie, zo is laatst de naam van de Nederlandse missie naar Uruzgan in Afghanistan 'Unicorn' afgewezen en er 'Taskforce Uruzgan' van gemaakt. Reden: de naam zou door de Angelsaksische medesoldaten met homo's geassocieerd worden en dat wilden de Nederlandse militairen niet.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. En dit terwijl wij allemaal homo's zijn; homo's sapiens.

3 opmerkingen:

Erika Koukos zei

Dan moeten wij dat met zijn allen snel herstellen.

Anoniem zei

Als ik de internationale pers er de laatste tijd op nalees is Nederland niet echt meer iets om jaloers op te zijn.

Erika Koukos zei

Binnenkort wil hier niemand meer wonen, je ziet ook steeds meer Nederlanders naar het buitenland emigreren.