zaterdag, mei 20, 2006

Timmerles

Als je een technische school hebt zou je denken dat je dan nooit bedrijven in hoeft te huren om klusjes te laten doen. Het is goedkoop om de leerlingen dit te laten doen, wat tevens een goede les voor ze is.

De leerlingen van de technische school De Richter uit het Belgische Genk zullen zich deze les later nog goed herinneren.
Een groep zwakbegaafde leerlingen van deze school heeft tussen 1997 en 2000 zonder enige bescherming kankerverwekkend asbest moeten verwijderen uit onder meer de gymzaal. Dat meldde vrijdag het Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws.

Asbestverwijdering is in België alleen toegestaan als een gespecialiseerd bedrijf dit doet.
Zeven leraren die indertijd protesteerden tegen de gang van zaken zijn inmiddels allemaal ontslagen. Zij doen in de krant ook hun beklag, evenals een oud-leerling. Deze zegt dat de asbestverwijdering plaatsvond onder het motto timmerles in de praktijk.
De directrice van de school is nog steeds in functie.

6 opmerkingen:

Erika Koukos zei

Misschien komt het daar meer in het nieuws, ik vrees dat er in nederland ook veel van dat soort types rondlopen.

Anoniem zei

In Belgie komt sowieso meer in het nieuws, als je eens een paar avonden het VRT journaal vergelijkt met het NOS journaal (om van de rest nog maar te zwijgen)dan merk je pas hoe beperkt de Nederlandse berichtgeving is.
Zelfs de Nederlandse nieuwsfeiten worden er vollediger en beter belicht dan in Nederland zelf want hier toont men ipv achtergrondinformatie alleen maar meningen.
Akkoord als Nederland ergens in uitblinkt is het wel het ventileren van een mening over vanalles en nog wat (bij voorkeur als men zoals Piet met een afkeurend vingertje naar anderen kan wijzen).
Maar vergeet niet dat op dit ogenblik de internationale pers eerder smalend neerkijkt op Nederland dan op Belgie, alleen is Nederland zich daar gezien de beperkte informatieverstrekking niet van bewust.

Om het in de woorden van Nederlands trots op het songfestival, Paul de Leeuw, te zeggen: "Kalisperma Nederland"

Erika Koukos zei

Zowel de media als Paul zijn een afgang voor Nederland. Laten wij hopen dat we met het voetbal een heel klein beetje respect van de wereld terug zullen winnen.

Erika Koukos zei

Ik heb helemaal geen hekel aan Paulde leeuw, maar ik vind hem voor en buitenlands evenment niet geschikt. Mensen snappen de humor daar niet n dan lijkt het erg platvloers waardoor het eerder een schande is dan leuk.

Anoniem zei

Ik denk net als Michael dat je beter naar Belgie moet kijken als je eerlijke verslag van het nieuws wil zien.Eigenlijk ben ik het er met hem over de rest van wat ie schrijft ook mee eens.Hij heeft het heel mooi samengevat.Wat Paul de Leeuw betreft vind ik net als Erica dat hij een locale grapjas is die vaak "humor" misbruikt om brutaal en onbeschoft te kunnen zijn.

Anoniem zei

Het lijkt mij meer een regelrechte aanslag van Paul de Leeuw op alle serieuze homostellen die het moeilijk hebben om een kind te adopteren.
Wat probeert zo een schertsfiguur te bewijzen??
1 ding bewijst hij wel; als ik hem bezig zie, zie ik inderdaad alle vooroordelen tegen "relnichten" bevestigd en dat kan geen enkele bevolkingsgroep vooruit helpen.

Ik heb een heleboel homo`s in mijn vriendenkring en de meesten schamen zich nu dood omwille van Paul de Welp.
Het zal hem worst wezen want hij ziet zichzelf als "progresssief, provoserend en vernieuwend".

Helaas Paul, je hebt andermaal bewezen dat je met je provencaalse blote billen humor Nederland daadwerkelijk met de billen bloot zet.
...maar dat is waarschijnlijk ook het enige waar je op kickt.