donderdag, mei 04, 2006

Helma voor al uw feesten en partijen

Fatsoenrakkers van Groen Links staan altijd vooraan als het om wereldverbeteren gaat. Geen gelegenheid laten zij voorbij gaan om medeburgers op de vingers te tikken. Omdat zij zo goed weten hoe het allemaal zou moeten zijn op de wereld geven zij zelf, vanzelfsprekend, het goede voorbeeld en wonen zij niet in een villa, rijden zij geen auto en al helemaal niet met alcohol op.
Het Gooi staat bekend om het niet zo nauw nemen met welke leer dan ook, meestal onder het motto dat zij zo rijk zijn dus zich nergens aan hoeven te houden daar zij toch genoeg bealsting betalen.

Dit niet zo nauw nemen met de leer geldt in Blaricum zelfs voor de burgemeester, Helma Ton (GROEN LINKS). Zij was, afgelopen donderdag, in beschonken toestand op weg naar een raadsvergadering toen zij tijdens een alcoholcontrole tegen de lamp liep. De blaastest toonde aan dat zij te veel had gedronken. Hierop moest Ton mee naar het politiebureau voor de gebruikelijke tweede test. Zij kreeg volgens woordvoerder van de gemeente Blaricum Gert-Jan van Baal een rijontzegging van een uur en een boete wegens rijden onder invloed.
Helma was zo geschrokken dat zij maar niet meer naar de raadsvergadering ging (zij had geen zin om waggelend door het dorp te moeten lopen) In de vergadering werd gezegd dat Ton door ziekte afwezig was.

Helma's zwakke verklaring luidde:
"Wat mij betreft is dit een keer nooit weer. Ik heb mij voorgenomen niet meer te zullen drinken als ik in functie ben, en dat is voor een burgemeester 24 uur per dag. Misschien nog eens op vakantie. Ik krijg wat heet een ´transactievoorstel´ en mocht na een uur weer autorijden. Niet dat ik dat wilde. Ik was erg geschrokken."
(opgelet dus voor de mensen met dezelfde vakantiebestemming als deze Gooise dame).

Gelukkig hoeft Helma voor Therapie haar villa niet te verlaten De internetsite http://www.alcoholdebaas.nl/, die mensen helpt bij hun drankprobleem, blijkt erg succesvol te zijn.
Helma legt zich in Blaricum met name toe op openbare veiligheid, rampenbestrijding, politie, brandweer en voorlichting.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

De combinatie groen links en Gooi zit zowieso al niet echt lekker. Je kan je afvragen of zij echt uit ideologie bij deze partij terecht zijn gekomen of dat zij niet capabel waren om bij een serieuze partij te zetelen. In ieder geval is het meestal net als Lulletje rozewater met zijn gigavilla meestal toch links lullen en rechts zakkenvullen.
Madame zal vast niet een proletarisch bierje dronken zijn geworden.

Erika Koukos zei

Op zijn minst een flesje dure Champagne.

Anoniem zei

dat is inderdaad komisch, maar wij hebben toch ook een burgemeesteres waar we "trots" op kunnen" zijn!

Erika Koukos zei

Ik vind zelf dat wij het veel beter hebben getroffen met onze burgemeester, en dat meen ik.

Erika Koukos zei

@Piet
Daar heb je gelijk in. Al ben ik niet voor de SP, ik moet toegeven dat zij nog nooit betrapt zijn op gedrag wat zij niet voorstaan. Ook vind ik het heel goed van ze dat ze zelf een laag inkomen hebben.

Anoniem zei

@Piet

Onzinnig te beweren dat het promillage laag was omdat zij vroeg mocht vertrekken. Het is nu eenmaal zo dat de burgemester gewoon de chef van de politie is en blijft. In Almere is deze week een dronken chauffeur aangehouden met een promillage van 0,8,... ook niet veel en die was meteen zijn rijbewijs voor een paar maanden kwijt. Klassejustitie noemt men dat,..juist dat wat een partij als groen links zou moeten bestrijden. Het heeft dan ook geen zin om steeds weer naar rechts te wijzen want die staan gewoon voor het establishment dus het blijft hypocrieter in haar geval dan wanneer bijvoorbeeld een Jorritsma zich er op deze mannier vanaf zou maken.
Bovendien is het links dat er probeert voor te zorgen dat autorijden, parkeren etc.. voor de gewone burger onbetaalbaar. Met welk doel?? Bescherming van het milieu of om te vermijden dat hun sinds kort overvloedig verkozen, rijkelijk beloonde en beschonken raadsleden en burgemeesters voortaan minder obstakels op de weg vinden om tegenaan te botsen??

Anoniem zei

Het is waar dat de verschillen tussen links en rechts steeds onduidelijker worden.Alles is complexer dan rechts en links. In het geval van Helma, vind ik jammer dat ze niet bestraft werd naar behoren.(zoals alle andere gewone stervelingen).

Anoniem zei

Ja natuurlijk niet dan zouden we een Zwart Links hebben en geen Groen Links...Dat links wil zeggen dat de leden linkshandig zijn, toch?

Erika Koukos zei

Ja, linkshandig en linkshoofdig en dronken in de auto ook nog linksdraaiend.