dinsdag, september 18, 2007

Swingen op de Old Lady

De Koningin Emmabrug (Willemstad, Curacao) is de zeer opvallende pontonbrug die Punda en Otrabanda verbindt. Het is de enige houten draaibrug ter wereld. De brug is 168 meter lang dus het is een hele tijd draaien voor hij helemaal open (en weer dicht) is. De "Swinging old lady" of "Pontjesbrug is in 1888 gebouwd en was in het begin voor mensen met schoenen een tolbrug; mensen zonder schoenen mochten gratis naar de overkant (daarna had je gratis slippers in de vorm van de vele splinters die in je voetzool staken).

Voor mensen die er geen genoeg van kunnen krijgen is er nu de mogelijkheid om de hele avond op de brug te blijven zitten; maandagavond 1 oktober wordt er op de brug een diner georganiseerd door restaurant De Gouverneur, nu nog voor 250 genodigden maar als het een succes is zal er vaker een diner op de Old Lady georganiseerd worden.
Het heeft initiatiefnemer Wilfred Hendriksen bloed zweet en tranen gekost om aan een vergunning voor het evenement te komen, maar uiteindelijk met positief resultaat.
Het (niet uitgenodigde) publiek kan tijdens het diner de Emmabrug niet oversteken (er is ook een gratis veer). Als het aan de organisatie ligt, gaat de brug wel voor de scheepvaart open en dicht, om het nog spectaculairder te maken. Dit gebeurt gemiddeld vier tot vijf keer op een avond (borden vasthouden!).

Geen opmerkingen: