maandag, september 03, 2007

Filmrecensie Mini`s first time

Door Michael Koukos

Regie: Nick Guthe
Genre: drama, komedie, misdaad
Tijdsduur: 88 minuten
Jaar: 2006
Acteurs : Alec Baldwin, Nikki Reed, Carrie-Anne Moss, Jeff Goldblum, Luke Wilson, Svetlana Metkina, Sprague Grayden, Artie Baxter, Rick Fox, Michael Laskin, Joe Egender, Orlando Seale, Jerry Giles, Jean St. James, David Shatraw

Mimi is een immorele verwende studente die een rothekel heeft aan haar steeds bezopen en hysterische moeder. Doordat het verwende nest zich verveeld, gaat zij op zoek naar nieuwe kicks en belandt zo in de prostitutie waar zij bij toeval haar stiefvader als eerste klant krijgt.
Hieruit ontstaat een relatie en al gauw ontstaat het plan om de hinderlijke moeder uit de weg te ruimen door haar voor gek te laten verklaren. Het hele plan loopt echter helemaal uit de hand als moeder bij dit opzet komt te overlijden.
Aanvankelijk lijken de naieve stiefvader en de valse Mini er mee weg te komen tot een gewiekste FBI agent hen het vuur aan de schenen legt.

In het begin is de film best grappig. Daar dit vooral de verdienste is van de dronken tor die al veel te vroeg overlijdt is het daarna gauw over met de pret. Mimi is een zichtzelfbeklagend verwend nest dat totaal geen sympathie opwekt. Alec Baldwin zet een dermate sullige zakenman neer dat je deze ook niet echt serieus neemt.
Bovendien heeft de film zoveel stijlen gemixt dat het eigenlijk van alles wat en van niets iets is.
Ondanks dat alles is het toch nog een redelijk entertainende film maar zeker geen hoogvlieger.

Geen opmerkingen: