maandag, september 10, 2007

Filmrecensie Mister Beans Holiday

Door Michael Koukos

Regie: Stephen Bendelack
Genre: komedie
Tijdsduur: 95 minuten
Jaar: 2007
Acteurs: Rowan Atkinson, Willem Dafoe, Karel Roden, Emma de Caunes, Jean Rochefort, Max Baldry, Stéphane Debac, Pierre-Benoist Varoclier, Steve Campos

Mister Bean wint met een wedstrijd een gratis treinreis door Frankrijk en gaat dan ook in zijn eentje op stap. Genoeg voor een avondje plat liggen van het lachen zou je denken. Dit valt helaas behoorlijk tegen. De rare snuiten van Bean zijn ook deze keer weer van de partij maar dan gebeurt er iets raars met Bean.
Plotseling blijkt hij ook over een gevoelige kant te beschikken en na een zeer vermakelijke scene in een Frans restaurant gaat hij zich over een (natuurlijk door zijn toedoen) alleen achtergelaten jongetje ontfermen. Vanaf dat moment wordt het allemaal een beetje een Charlie Chaplin-achtige road movie, wat erg gedateerd overkomt. Het kan wel erg nobel zijn van Bean maar eigenlijk zitten wij daar niet op te wachten en doet dat de amusementswaarde geen goed. De charmante, gesjeesde filmactrice die het gezelschap later vervoegd geeft dan weer wel een vrolijkere noot aan het geheel.

Hoewel dit toch al een stuk dichter bij de televisieserie komt dan de eerste Beanfilm is het niet wat wij ervan verwachten. Sommige sketches zijn erg geslaagd maar het merendeel schiet toch tekort. De pauzes tussen de sketches zijn vaak ook te lang, temeer er eigenlijk geen verhaal is om het geheel bij mekaar te houden. Dit alles maakt dat dit zeker geen slechte maar wel een erg middelmatige productie is.
Helaas kunnen wij alleen maar constaren dat wij Rowan Atkinson na Johnny English (2003) niet meer in een echt geslaagde productie hebben terug gezien.

Geen opmerkingen: