zondag, september 09, 2007

Van oase tot horror

Gisteravond mochten we genieten van een geweldig diner bij restaurant Auguste in Maarssen. In een heel oud pandje heeft eigenaar Karl van Baggem een culinaire oase weten te creëren waar iedereen zich thuis voelt. Dat laatste is opmerkelijk, want sinds eind 2005 heeft Auguste een Michelin ster (wat ons betreft komt daar nog een bij) en wij hebben bij andere restaurants wel eens ervaren dat dat publiek met zich meebrengt die alleen komen voor de ster en niet voor het sterreneten. Tevens is in zulke zaken het personeel soms wat bekakt, maar ook dat is in Maarssen niet het geval; aardige gewone mensen, wel gecombineerd met vakmanschap.

Het etentje vond plaats met Tom en Ria ter ere van Michael's 5 jarige jubileum bij de zaak. Het was een gezellige avond. Het was leuk om eens bij te praten over allerlei dingen. Met zowel Tom als Ria kun je avonden praten en de avond vloog dan ook voorbij.
Het ene na het andere heerlijke gerecht kwam voorbij en ik vond ze bijna allemaal even lekker. Opvallend was de creativiteit, elk gerecht bestond uit zo'n 10 verschillende soorten vis, vlees, etc. wat heel bijzondere smaken gaf. Enige "nadeel" was dat je steeds vergat wat je nu at, want bij elk gerecht hoorde ik de ober een hele menukaart opsommen. Meest geweldig vond ik de risotto met geschaafde truffel, wat ook een huisspecialiteit schijnt te zijn.

Toen wij aankwamen viel ons oog eerst op het huis van de buren, dat te koop staat, dat is zo'n echt antiek spookhuis. Opvallend was dat het huis uit twee woningen bestond en bij nadere (gluur) inspectie bleek dat beide huizen er van binnen uit zagen alsof de bewoners op de vlucht geslagen waren. Echt, als je er op de stoep staat voel je de rillingen over je rug, het voelt alsof je van boven door de oude glas in lood raampjes wordt aangestaard. Toen we kwamen was het nog licht, maar omdat we ervoor geparkeerd stonden moesten we er ook in het donker weer langs en toen zag het er pas echt eng uit. Het is moeilijk te omschrijven, maar er ging echt een beklemmende sfeer vanuit. Als iemand nog op zoek is naar een locatie voor een horrorfilm; het adres is Bolenstein 5 in Maarssen.

Geen opmerkingen: