vrijdag, mei 12, 2006

Humeur verpestend nieuws

Alhoewel ik niet snel met mijn mond vol tanden sta, heeft de Belgische schutter ook mij bijna het zwijgen opgelegd. Ik ben echt sprakeloos als ik ik mijzelf bedenk hoe gemakkelijk iemand met een zieke geest zijn daden tot uitvoer kan brengen. Dat is altijd al zo, maar ergens hoop je nog dat ieder mens een stukje gezond verstand en menselijks in zich heeft dat hem weerhoudt tot onmenselijke daden.

De neef van de neergeschoten Turkse vrouw in Antwerpen, de imam Nourredine Taouil, roept op tot kalmte" "met geweld los je geen problemen op". Daar heeft hij gelijk in. Op 26 mei zal een stille tocht door Antwerpen worden gehouden.
Helaas vrees ik dat ook dat niet zal helpen om zieke geesten tot inkeer te brengen.

5 opmerkingen:

Erika Koukos zei

Het boeddhisme gelooft dat alle mensen zo vaak wedergeboren zijn, dat iedereen ooit in een vorig leven een keer je vriend of familie is geweest. Dat alleen al is een reden om wat aardiger voor elkaar te zijn. Het is dan wel moeilijk te begrijpen dat ook zulke mensen misschien familie van je zijn geweest.

Anoniem zei

Volgens mij is die jongen ziek.Pscyhose!Het is heel triest wat er is gebeurd, vreselijk!

Erika Koukos zei

Sommige zieken kunnen veel kapot maken en ver daarmee komen. Gelukkig is hij al jong gepakt en kunnen ze misschien nog meer ellende voorkomen, met deze ene ziek tenminste.

Anoniem zei

Ik vind het verschrikkelijk. Hoe is het mogelijk en toch heb ik medelijden met de moeder van de dader. Haar verdriet moet ook verschrikkelijk zijn.
Want wie die een baby krijgt ziet een moordenaar in zijn kind? Geen enkele moeder denk ik. En met de ouders van het slachtoffer heeft iedereen medelijden maar met de ouders van de dader?
Gerda

Erika Koukos zei

@Gerda
Dat is waar met de ouders van een moordenaar heeft niemand medelijden. Dit terwijl het niet gezgeds is dta het door opvoeding komt, soms kan een kind een heel andere richting opgaan. Zelfs zijn leraren etc. hadden dit allemaal niet verwacht.