zondag, februari 11, 2007

Baie goed

Dit weekend hebben wij op fantastische wijze vervroegd Valentijn gevierd in Kasteel Engelenburg te Brummen. Het komt niet vaak voor, maar wij hadden echt nergens iets op aan te merken. Van de kamer, tot de inrichting, van het personeel tot het eten, alles was even perfect.
De eigenaars hebben jarenlang een hotel in Zuid-Afrika gerund en dat zie je in veel dingen terug. Vooral in de prachtige inrichting die geheel in koloniale stijl is. Het restaurant is gevestigd in een serre met tropische planten en koloniale meubelen, waardoor je het idee hebt op een zomeravond in Zuid-Afrika te dineren.

Alvorens wij onze intrek in dit uitstekende stulpje namen hebben wij gewinkeld in Eerbeek, dat is weliswaar klein, maar wat ze hadden was zo apart en goedkoop, dat wij met een overladen Ka bij het kasteel arriveerden en het bleek dat er echt heel veel in een Ka past.

Tussen de gangen van het diner door liet de ober ons de Zuid-Afrikaanse wijnkelder zien, omdat hij het erg druk had liet hij ons daar alleen achter om alles te bekijken. Dit was niet erg slim want ik liet bijna een peperdure reuzefles wijn uit mijn handen vallen, omdat ik wilde voelen hoe zwaar die was. Waarschijnlijk is die fles zo speciaal dat hij alleen op gezette tijden voorzichtig gedraaid mag worden, die zal dus nu wel geheel verzuurd zijn.
Na enige tijd kwam de erg bevlogen ober ons in de kelder zoeken om te melden dat er koffie en friandises klaarstonden. Gelukkig lag de reuzenfles op dat moment alweer onopvallend op haar plaats.

Het weekend werd afgesloten met een ontbijt waar de meest exclusieve dingen te krijgen waren, zoals zalm en champagne. Dit lieten wij ons goed smaken, het vreemde was wel dat de andere gasten allemaal unaniem kozen voor een saaie boterham met kaas.

Het was voor ons een geweldige ontdekking, die zeker voor herhaling vatbaar is. Wij begrijpen dan ook heel goed waarom Willem-Alexander en Maxima hier kind aan huis zijn.

Geen opmerkingen: