zaterdag, februari 17, 2007

Al-Walid bin Fawlty

Je bent rijk en Arabier, dan is er eigenlijk nog maar een ding wat je je kunt wensen: een hotel in Tel Aviv.

Dit is het geval met de Saoudische prins Al-Walid bin Talal. Talal is volgens Forbes 8e in de top rijker dan rijk der aarde. Zijn droomwens is een acht verdiepingen tellend hotel aan de zee in Tel Aviv, hij heeft dan oook zijn oog laten vallen op een pandje tegenover het Operagebouw aan de Herbert Samuel Road. Het hotel moet geheel in Orientaalse stijl worden opgetrokken en Talal heeft dan ook al de Londense ontwerper Basil al-Bayati (nee, dat is niet Basil van Fawlty Towers) aangetrokken om dit te realiseren.

De deal is wel wat omstreden en wordt dan ook voorlopig geheim gehouden. De grond is al sinds jaar en dag eigendom van de Abulafia familie (jawel ook Arabisch) uit Jaffa.
De tegenstelling en het omstredene aan het hele verhaalen wordt wel wat afgezwakt als je eens echt gaat kijken naar het leven van Talal.Zo heeft hij in Amerika gestudeerd en schijnt hij, voornamelijk achter de schermen, zeer pro-westers te zijn. Zo heeft hij direct na 11 september 2001 een check van 10 miljoen gestuurd aan de nabestaanden van de slachtoffers. Bij navraag aan de nieuwe Basil Fawlty over zijn hotelinvesteringen zegt hij steeds verliefd te worden op de panden, dit komt volgens zijn zeggen doordat hij geen vrouw heeft. (Talal is 2 x gescheiden, zijn vrouwen gingen liever winkelen in de PC Hooft dan het geld weg te geven aan slachtoffers).

Geen opmerkingen: