donderdag, februari 15, 2007

Filmrecensie Partner(s)

Door Michael Koukos

Regie: Dave Diamond
Genre: komedie
Tijdsduur: 91 minuten
Jaar: 2005
Acteurs:John Antonini, Michael Ian Black, Julie Bowen, Greg Callahan, Jeanne Chinn, Josh Cooke, Gerald Downey, Lee Garlington, Jay Harrington, Steve Hasley, Chandler Hayes, Kellynn Jones, Brooke Langton, Reichen Lehmkuhl, Sean McGowan, Wendel Meldrum, Bru Muller, Tom Parker, Jay Paulson, Jim Rash, Corey Reynolds, Christine Romeo, Saul Rubinek, Steve Ryan, Shana Sosin, Jordana Spiro, Allan Wasserman, Greg Weinbrecht

Dave is een wat middelmatige advocaat die steeds door de ijzeren bitch Katherine buitenspel wordt gezet als het gaat om het krijgen van grote zaken.
Hij woont samen met zijn beste vriend die homo is en dat zorgt ervoor dat ook hij als homo wordt gezien.
Hierdoor krijgt hij de unieke kans om als boegbeeld van de homoscene een zeer belangrijke zaak te bepleiten.

Als hij merkt dat deze toewijzing op een misverstand berust, besluit hij zich toch als gay te profileren om de zaak in handen te houden.
Van zodra Dave uit de kast begint te komen gaat zijn omgeving hier vreemd op reageren. Tot overmaat van ramp is hij vroeger ooit naar bed geweest met Helleveeg Katherine die dan ook met alle middelen probeert te bewijzen dat hij hetero is. Als klap op de vuurplijl wordt onze would be homo ook nog verliefd op de dochter van de opdrachtgever.

Op zich stof genoeg voor een avondje lachen zou je denken maar een en ander is toch niet helemaal zoals het hoort. De acteurs blijken niet allemaal even geinspireerd te zijn en het scenario rammelt van alle kanten. Er zijn een aantal grappige scenes maar toch zitten er te weinig krenten in de pap.
De film wordt grotendeels gedragen door twee nevenpersonnages, de hulpadvocaten van Katherine, die instaan voor alles wat echt op de lachspieren werkt. Andere dingen die allicht niet zo bedoeld waren zijn dan weer wel lachwekkend. Zo heeft het advocatenkantoor een eigen sauna en alle advocaten lopen er strak gespierd bij.
Middelmaat is dan ook de troef in deze wat slappe maar toch weer niet helemaal waardeloze productie.

Geen opmerkingen: