woensdag, februari 07, 2007

Ka Kanjer

Gisteren was het eindelijk zover: Michael kon zijn nieuwe Ford Ka ophalen. Om 14.00 uur togen wij vrolijk naar de Ford garage, helaas was er een klein probleempje, de auto bleek nog naar de poetser te moeten, of het heuglijke moment nog 2 dagen uitgesteld kon worden! Natuurlijk gingen wij hiermee niet akkoord en daarop werd een nieuwe afspraak gemaakt voor 17.00 uur dezelfde dag.

Om 17.00 uur togen wij opnieuw naar de garage, ervan overtuigd dat er nu niets meer mis kon gaan. Wij hadden helaas buiten de miserabele Ford administratie gerekend en toen de Fordman Michael's rijbewijs vroeg voor het overschrijven en wij hierop antwoordden dat wij dit reeds een week geleden bij hen in bewaring hadden gegeven, kleurde het gezicht van de man tomaatrood en zagen wij hem in alle kasten zoeken. Na enige tijd kwam het kleinood boven water en kleurde het gezicht van de man paarsrood; voorop het rijbewijs bleek namelijk een grote B te staan, iets wat niemand in de hele week nog had geconstateerd (dat was ook moeilijk omdat het al die tijd in een kast lag).

Het schijnt niet mogelijk te zijn een auto over te schrijven op een Belgisch rijbewijs zonder dagen lange extra administratieve handelingen en bovendien is er een gemeente uittreksel voor nodig, wat op dat tijdstip niet meer geregeld kon worden. Derhalve werd de auto op mijn naam overgeschreven en ben ik nu de trotse bezitter van 2 auto's en Michael uiteindelijk de trotse eigenaar over een week als wij aan alle administratieve, grensoverschrijdende, eisen hebben voldaan.

Gelukkig voor de vriendelijke, doch inmiddels zeer nerveuze Fordman, kon de Ka toch nog afgeleverd worden en na een overbodige uitgebreide uitleg (onder het uitleggen had Michael tot de man's verbijstering de hele radio al geprogrammeerd), kon Michael de garage verlaten in Ka inclusief wintercadeauset.

Na enkele testritjes als bijrijder moet ik zeggen dat het een geweldige auto is; zeer ruim, goed op de weg liggend, een luxe interieur en heerlijke stoelen. Daar kan mijn Toyota alleen maar van dromen.

Geen opmerkingen: