donderdag, februari 01, 2007

Van afgevallen navels en dansende beestjes

Dat er in het Flevoziekenhuis in Almere een en ander mankeert is geen publiek geheim. Er zijn vele gevallen bekend van mensen die er slechter uitkwamen dan zij erin gingen. Dit blijkt met name veroorzaakt te worden door de vele ziekenhuisbacterien; de beestjes dansen vrij en blij op bedden en in gangen.

Zo ligt Michael's polsbreuk te Aruba nog vers in het geheugen, waar hij in het plaatselijke Oduber Hospitaal nog prima behandeld werd, leek de behandeling in het Flevoziekenhuis meer op een doe-het-zelf workshop; toen het gips eraf moest werd hij losgelaten in een ruimte met een heleboel andere slachtoffers, waarna zij allen een sponsje in de hand gedrukt kregen en bij elkaar het gips eraf moesten schrobben.
Ook zelf heb ik uitstekende ervaringen met een overzees ziekenhuis: het Sehos te Curacao.

Deze week hoorde ik weer een staaltje vakmanschap uit het Flevo waar je de rillingen van krijgt.
Een dame (die anoniem wil blijven; vanwege het hoge zieligheidsgehalte zal ik daar deze keer aan voldoen) vertelde mij over een buikwandcorrectie die zij 8 weken geleden in het Flevohuis (de naam ziekenhuis is eigenlijk te veel eer voor deze slagerswerkplaats) heeft laten uitvoeren. De dame in kwestie was 80 kilo afgevallen en daardoor hing het buikvel inmiddels op haar knieen. Om toch nog bikiniklaar te komen liet zij dus de operatie uitvoeren.

Het viel haar niet licht en zij had veel pijn, toch werd zij haar bed vol beestjes al na 3 dagen uitgegooid. Eenmaal thuis werd de pijn erger en kreeg zij hoge koorts, dus toog zij met man en kind naar de EHBO. Daar kreeg zij een blauw kaartje in de hand gedrukt en moest wachten, wachten en wachten...de hele nacht lang. Er waren ook mensen met rode kaartjes, opvallend was dat die altijd in de ligstand stonden en er meer dood dan levend uitzagen, rood bleek dan ook te staan voor zeer acuut en blauw voor minder acuut.
Uiteindelijk werd zij geholpen en werd binnen 2 minuten de diagnose gesteld, dwars door haar kleren heen; het bleek hier te gaan om een (zieken) huisbacterie. De dame en haar gezin waren onthutst, zij zijn namelijk erg schoon op zichzelf en op hun huis. Manlief moest direct het huis van onder tot boven ontsmetten.

Toen dame wat aan de beterende hand was, begon zij voorzichtig, nieuwsgierig naar haar buik te kijken, ze was toch wel trots op het resultaat. Tot zij een harde "plop" hoorde en er iets over de grond rolde; dit bleek haar gereconstrueerde navel te zijn. Helaas kan die niet teruggezet worden en is een nieuwe operatie nodig.

Nou, dan maar geen navel, ik zou in ieder geval dit nooit meer in die dierentuin laten doen. Helaas gelooft de dame nog in de medische overtuigingskracht en denkt zij nog steeds dat de infectie door een huisbacterie is veroorzaakt, zij zal dan ook vrolijk de nieuwe operatie aanvaarden. We kunnen dus alleen maar afwachten wat er daarna weer van haar af zal vallen.
Veel sterkte dame!

Geen opmerkingen: