maandag, november 01, 2010

Internationale bankrun op 7 december

Vier Sinterklaas nog maar eens flink, daarna kan het namelijk wel eens afgelopen zijn met onze voorspoed. Franse activisten roepen op tot een internationale bankrun op 7 december. Als hier massaal gehoor aan zal worden gegeven dan zal de instorting van het hele Westerse financiële systeem vrijwel zeker het gevolg zijn.

De massale, tegen de bezuinigingsplannen van de overheid gerichte protestacties, demonstraties en stakingen in Frankrijk hebben een aantal verontwaardigde activisten ertoe gebracht een internationale oproep te doen aan alle burgers om op 7 december massaal je geld van de bank te halen. Het initiatief krijgt inmiddels bijval uit Duitsland en Italië en het is niet ondenkbaar dat dit initiatief zich ook nog in andere landen zal verspreiden. De gevolgen kunnen desastreus zijn; als slechts een paar procent van de burgers gehoor geeft aan de oproep, dreigt het hele financiële systeem in te storten.

De Franse activisten stellen dat alle regeringen feitelijk worden geleid door de banken en de grote multinationals, en de gewone man zijn woede dus tegen hén moet richten. Tenslotte moeten in alle landen, ook in Nederland, miljarden bezuinigd worden, terwijl de banken en financiële instellingen, die door hun eigen risicovolle speculaties in grote problemen waren gekomen, zonder blikken of blozen met honderden miljarden belastinggeld werden gered en uitgekocht , ten koste van de burgers.
Het Franse 'Stop Bank' initiatief roept op het geld op te nemen en het daarna in een koffer thuis te bewaren. Een vreemd advies, want omdat het daarna toch niets meer waard, is kun je het net zo goed gelijk door het toilet spoelen (niet aanbevolen voor kleine coupures).

Gerald Celente van het Trends Research Institute voorspelt dit doemscenario al geruime tijd. In recente interviews zegt hij steeds weer dat het hele financiële systeem zal instorten en de Westerse wereld, met de Verenigde Staten voorop, langdurig in de 'Grootste Depressie Ooit' gestort zal worden, met maatschappelijke en sociale wanorde en chaos tot gevolg.
Zelfs een beperkte bankrun op 7 december zal vrijwel zeker het hele financiële systeem in het Westen platleggen. Doe hier dus niet aan mee! Het lijkt misschien leuk om de banken eens met gelijke munt terug te betalen, maar die munt zal na zo'n run inderdaad gelijk zijn; namelijk niets meer waard. En daar hebben wij alleen onszelf mee, toch?

Bronnen
Prisonplanet
David Icke

Labels: internationale bankrun, activisten, 7 december 2010, Frankrijk, westerse financiële systeem, geld ontwaarding, sociale wanorde, banken, bezuinigingen, wanorde, speculaties

5 opmerkingen:

Anoniem zei

En waarom niet? We beginnen weer van onder af aan, de rotte appels zullen verdwijnen en iedereen zal moeten survivalen. De sterkste of slimste zal overblijven. Het moest maar eens afgelopen zijn met dat genaai en gegraai van een paar figuren.
Paul

Barbapapa zei

dit plan kan gemakkelijk worden gedwarsboomd omdat alle electronische verrichtingen kunnen worden tegengehouden....wellicht wordt cash geld waardeloos verklaard maar het is een goed signaal.

Anoniem zei

"Het Franse 'Stop Bank' initiatief roept op het geld op te nemen en het daarna in een koffer thuis te bewaren. Een vreemd advies, want omdat het daarna toch niets meer waard, is kun je het net zo goed gelijk door het toilet spoelen"
Het een volgt niet uit het ander! Waarom zou geld ineens niets meer waard zijn als je bv. 1000 euro opneemt? En als velen het doen, en een paar banken vallen om, waarom zou die 1000 ineens niets meer waard zijn? Volgens mij haal je de dingen door elkaar, hyperinflatie laat geld niets meer waard zijn. Het massaal opnemen doet alleen de betreffende bank omvallen

Erika Koukos zei

Het is gewoon een feit dat de overheid zal ingrijpen als dit gebeurd en waarschijnlijk cashgeld ongeldig zal verklaren…hierdoor zal waarschijnlijk niemand meer het waardeloze papier aanvaarden….het is eens ysteem om diegenen die hier aan meedoen te straffen en tegelijkertijd het systeem in stand te houden.
Bij hyperinflatie worden de prijzen zo hoog dat je zeker niet meer hetzelfde voor 1000 Euro zult kunnen kopen dan voorheen.
Maar op zich, denk ik, dat het allemaal wel me zal vallen.

drs. pingping zei

Het blijft natuurlijk een doemscenario maar als het toch zou doorgaan, dan ontstaat inderdaad hyperinflatie doordat door de instorting van het hele financiele systeem een schaarste ontstaat op alle vlakken. Het geld zou dan erg snel zijn waarde verliezen.
Dat is ook de reden waarom de goudprijs momenteel zo hoog is.