donderdag, februari 02, 2006

Dresscode rechtbank

In de rechtzaal is het sinds jaar en dag al zo dat voor rechters, magistraten en advocaten een dresscode geldt; een toga met witte bef. Dit is om te waarborgen dat een partij een onbevoordeeld proces krijgt. De toga dient hier om onderscheid te voorkomen in kleding, religieuze tekens en afkomst. Iedere rechter, maar ook iedere advocaat, draagt de toga zodat een partij in een geding niet bevoordeeld of benadeeld wordt door de kwaliteit van de kleding van de rechters of advocaten, de uiting van geloofsovertuiging door een van deze. Ieder is zijns opponents gelijke qua uiterlijk vertoon.

Sinds vandaag geldt blijkbaar ook een dresscode voor de gedaagden.
Mohammed B. had vandaag gekozen voor een sfeervolle zwarte dress met bijpassende geblokte theedoek. Avi C. had een stemmig blauw keppeltje op en voor de gelegenheid een lange baard opgeplakt, met dit laatste had ook Mohammed B. bij eerdere zittingen al veel succes.
Voor zover bekend was Holleeder nog niet op de hoogte van de nieuwe dresscode voor gedaagden en kwam gewoon als zichzelf, wat hem zeker niet de originaliteitsprijs oplevert.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

een dwangbuis is het enige wat voor die twee gepast lijkt.

Anoniem zei

ach tsja...met het vingertje wijzen is zo makkelijk...scheelt dat we allemaal rood bloed hebben en de 1 wat beter van kwaliteit dan de ander..maar kleding..maakt toch geen bal uit anno 2012..wordt een beetje moe van al die theater stukken..staat nergens in de wet dat je volgens bepaalde normen gekleed moet zijn hoor..gewoon jezelf zijn met al je kwaliteiten is het mooiste..!

Erika Koukos zei

Dat zou je anno 2012 verwachten, maar is helaas lang nog niet overal het geval. En wat kun je er aan doen? zeg het maar....