zondag, februari 26, 2006

Vaarwel KPN

Een super vinding voor mensen die veel bellen, vooral met het buitenland en dit gratis willen doen: Skype. Je belt via de computer en kunt praten met bijvoorbeeld een headset of een speciale telefoon. Als de ander ook Skype heeft bel je gratis. Heeft de ander geen Skype dan kost het 1,7 cent per minuut in heel Europa, dus ook nog heel goedkoop.
Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, ondanks dat ze miljoenen inschrijvingen per dag hebben, dus hebben wij het even geprobeerd. Wij konden een Skype telefoon kopen bij Office centre voor EUR 65,-. En Michael heeft het gelijk geprobeerd met zijn vader in Belgie. En inderdaad het werkt! Dit betekent dat Michael's vader nu dus gratis met al zijn familie in Griekenland kan bellen. En ook al hebben mensen waar je naar belt dus geen Skype, 1,7 cent per minuut is een prijs waar KPN niet tegenop kan.

Je kunt ook een leuke Weemee maken zodat ze aan de andere kant een beeld van je krijgen, zo kun je jezelf bijvoorbeeld afbeelden met een aureool of onder water, etc.

Wel is het even puzzelen om de instellingen goed te krijgen als de ander ook Skype heeft. Michael's vader had een headset gekocht, maar toen dat nog niet goed was ingesteld klonk hij als Nemo in een verre zee.
Maar als dat eenmaal is verholpen heb je ook wat, zeker als je vaak naar het buitenland belt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik bel vaak met Servie & Kroatie, Verenigde Staten en Canada via tele dump, en dat is ook niet zo erg duur.Bellen met Servie is het duurste 15 cent per min.,`s weekends 10 cent per min.

Erika Koukos zei

Maar Skype is dus nog goedkoper en als de ander een computer heeft en Skype heeft is het dus voortaan helemaal gratis.