vrijdag, februari 24, 2006

Schappi das tote krokodil

MERELBEKE - Een 23-jarige Nederlander riskeert achttien maand cel omdat hij een vrouw deed geloven dat een zalfje met krokodillenbloed haar relatie zou redden. De vrouw uit Merelbeke betaalde de man 15.000 euro opdat die naar Afrika zou kunnen reizen en daar een krokodil ritueel te offeren. Daarna diende ze wel klacht in, zodat de Nederlander voor de Gentse correctionele rechtbank verscheen voor oplichting. De rechter doet uitspraak op 8 maart. (NDC)

Typisch een gevalletje klok horen luiden.....want wetenschappers in Australie hebben wel degelijk aanwijzingen dat krokodillenbloed mogelijk veelbelovend is in de zoektocht naar nieuwe en krachtige antibiotica voor de bestrijding van ziektes bij mensen. Het gaat dan niet om relaties en psychische ziekten (je zou kunnen zeggen dat de vrouw daar toch aan lijdt met zoveel naiviteit) maar om puur lichamelijke ziekten.

Uit eerdere onderzoeken is al gebleken dat bepaalde antilichamen in krokodillenbloed in staat waren bacteriën te doden die resistent waren voor penicilline, zoals stafylokokken. Ook blijkt het reptielenbloed veel effectiever tegen HIV.

Helaas zullen er als deze trend doorzet niet veel Schnappies meer in leven blijven.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

haha Schnappiebloed helpt zo te zien wel tegen naieviteit. Het waren vast geen krokodillentranen die er vloeiden toen zij erachter kwam dat zij in de maling was genomen.
En het lijkt mij ook geen pré voor je relatie als je al je huishoudgeld verkwanselt aan een of andere medicijnman.

Anoniem zei

Stel dat haar relatie toch gered was, dan had ze geen bewijs dat het zalfje niet werkte.Trouwens ze verdient ook de straf omdat ze zo naief was.Mij wordt er altijd duidelijk gemaakt hoe Nederlanders
een nuchter volk is, in de zin van we hebben er geen zin in je Slavische onzin (ik ben zogenaamd
niet nuchter genoeg, wegens het stimuleren van het alsof spel...en beeldende spraak), blijf ik helaas een raadsel in lage landen.Maar het schijnt dat de Belgen meer poetische mentaliteit (dan de Hollanders, hebben, wat vaak voor dom wordt gezien.

Erika Koukos zei

Hollandse nuchterheid is beroemd, maar als het er op aankomt zijn ze helemaal niet zo nuchter.