vrijdag, februari 10, 2006

Pappie en Kokkie

SOEST - Kokkie Gilles, sinds de oorlog persoonlijk assistente en vertrouwelinge van prins Bernhard, is overleden. Ze stierf zondag in Soest, 87 jaar oud.

Met haar weer een kans om nu eens achter de waarheid te komen van de koninklijke soap. Was Kokkie echt de maitresse van Bernhard? De speculaties over een eventuele buitenechtelijke relatie komen voornamelijk van Margarita, op zichzelf een onbetrouwbare bron. In de omstreden interview-reeks aan weekblad HP De Tijd vertelde Margarita over Gilles: "Zij zat in een auto naast mijn grootvader en mijn grootmoeder kwam daar in haar eigen auto achteraan. Dat vonden wij als kinderen al heel vreemd."
Ik kan mij daar ook weinig bij voorstellen, zie je het voor je? Juliana in die auto er achteraan?

Smakelijk detail is wel dat Prins Bernhard, die thuis 'pappie' werd genoemd, en Kokkie Gilles in de privésfeer grappen maakten met hun namen. Ze zouden zich samen wel gekscherend 'Pappie en Kokkie' hebben genoemd.
Je weet nog wel, het oude jeugdsentiment duo:
Toet toet boing boing Kokkie en Peppie, Peppie en Kokkie, hopla eruit. Allebei opstaan, he haast je reppie, Kokkie en Peppie, opstaan luie Peppie. Toet toet boing boing Kokkie en Peppie, Samen ontbijten, Kokkie maakt brood, Peppie een eitje, Kokkie het doppieMaar koppie, koppie, tok tok tok tok. Toet toet boing boing Kokkie en Peppie centjes verdienen, hup naar de wal Kokkiee een schop en Peppie een scheppie, Peppie zegt hoek om en Kokkie een knal. Boing boing toet toet Peppie en KokkiePeppie en Kokkie, Peppie en Kokkie, Peppie en Kokkie .

Toen Bernhard overleed was er in het paleis een grote ruimte vol kransen, veelal witte chrysanten en witte anjers. 1 Klein kransje droeg een lint met daarop 'van kokkie' . Dat zegt natuurlijk ook niet veel.
Er is helaas niets bekend over memoires van Kokkie. Dat had weer eens smullen geweest voor altijd nieuwsgierige mensen zoals ik.
Enige hoop op wat meer details zijn nog dat zich nu een kind zal melden dat claimt van Pappie en Kokkie te komen.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Er zullen vast wel een hele boel kandidaat erfgenamen geweest zijn om het WWF lidmaatschap over te nemen maar die zijn uiteraard door de Algemene Inlichtingen VerdonkeremaningsDienst het zwijgen opgelegd.

Erika Koukos zei

Dat maakt het natuurlijk ook zo leuk om daar achter te komen. Als alles al op straat lag zou ik er niets meer aan vinden.
Wel jammer als ze te goed het zwijgen is opgelegd, want dan horen we helemaal niets.
Misschien is het wel een bekende nederlander.
Misschien Geert Wilders of zo. Die zwijgt nooit maar laat dit nu net het enige punt zijn waar hij niet over praat.

Anoniem zei

Geert Wilders zou inderdaad kunnen, hij heeft in ieder geval ook het kapselgen in zich net als Bea.

Erika Koukos zei

Precies, dus zowel Bea als Geert moeten van Kokkie zijn dan. Nu alleen nog bewijzen en er is weer een leuk schandaaltje in de Lage Landen.

Anoniem zei

Ja, vandaar "Wilders", dat is eigelijk zijn pseudoniem, omdat ie verwekt is tijdens een van de wilde Jacht partijen...in het bos.

Erika Koukos zei

Dat moet inderdaad toch wel voldoende bewijs zijn.

Anoniem zei

kokkie had geen relatie met pappie zoals hier gesuggereerd wordt en er zijn zeker geen kinderen
afz. familie van kokkie

Erika Koukos zei

Misschien heeft zij het ook wel voor haar familie verzwegen. Of het is inderdaad niet waar. Niemand zal wel ooit de echte waarheid te weten komen.