zondag, februari 19, 2006

Respect

Wat sommige mensen misschien zal verbazen, ook wij hebben Arabische vrienden. Hele goede vrienden. Jaren geleden ontmoetten wij de kunstenaar Raed Selman en zijn huisgenoot Mario Mascini. Raed komt uit Libanon en aanvankelijk bestond ons contact dan ook voornamelijk uit discussies over de status van Israel. Al gauw bleek dat Raed een heel eigen kijk op de wereld heeft, Raed ziet altijd het goede in mensen en vindt dat iedereen elkaar met respect moet behandelen. Zelf brengt Raed zijn principes goed in praktijk en met name via zijn schilderijen probeert hij dit aan anderen over te brengen. Hieruit is onze vriendschap met Raed ontstaan.

Sinds kort woont Raed bij ons in de buurt en zijn zijn vrouw Zeina en hun kinderen overgekomen uit Libanon. Ook Mario woont nog steeds bij hem in huis. Gisteren was het tijd om kennis te maken met Zeina en de kinderen. Wij hadden een fantastische avond en Zeina had een heerlijke Libanese maaltijd voor ons bereid.
Binnenkort zal er naast zijn galleries in Amsterdam en Marbella een gallerie bij hun huis komen, zodat ook Almeerders zijn werk kunnen komen bewonderen. Ik zal jullie laten weten als het zover is, want het is echt de moeite waard daar eens naar te gaan kijken. Kun je zo lang niet wachten dan kun je ook de gallerie in Amsterdam bezoeken:
Blauwburgwal 13 hs
1015 HS Amsterdam
Telefoon: 020-3200900

Raed wil dat dat alle culturen en naties met elkaar leren communiceren. : "I search for mythology in human beings. We have to search of ourselves in order to be able to communicate and to be able to reach a degree of peace together".





Circle of Life van Raed Selman



3 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig!Kunst heeft een eigen symbolische systeem, "taal" ontwikkeld die rechtstreeks tot je hart spreekt...Volmaakte communicatiemiddel, vind ik.Niets is zo intens dan de belevenis van het mooi.Dat tilt ons omhoog, ietsje pietje dichter bij de God.Ik zal zeker komen kijken naar de expositie van Mr.Salman.

Erika Koukos zei

Ja, ik denk dat het ook echt iets voor jou is.
Ik laat je weten wanneer het open gaat in Almere.

Anoniem zei

@Erica
Bedankt!